Σ. Χριστόφιλος στον Focus FM : Το μέτρο με τα SMS που καταλύει την προσωπικότητα του ανθρώπου και αντίκειται και στα προσωπικά δεδομένα, υπάρχει μόνο στην Ελλάδα – HXHTIKO

Για «προφανέστατη αντισυνταγματικότητα» σε πολλά από τα υφιστάμενα μέτρα στην Ελλάδα έκανε λόγο μιλώντας στον Focus FM 103.6 & στη Δέσποινα Μποτίτση ο νομικός, Σπύρος Χριστόφιλος, με αφορμή το πρώτο βήμα που έκανε ολλανδικό δικαστήριο χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας μια “βαθιά παραβίαση του δικαιώματος στην ελεύθερη κυκλοφορία και την ιδιωτική ζωή”.

«Γελοία μέτρα που όχι απλώς δεν διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία αλλά λειτουργούν εις βάρος της – Ο κόσμος στοιβάζεται στις 17:00 στα σούπερ μάρκετ για να προλάβει…» τόνισε αναφορικά με την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας.

«Το μέτρο με τα SMS που καταλύει την προσωπικότητα του ανθρώπου και αντίκειται και στα προσωπικά δεδομένα, υπάρχει μόνο στην Ελλάδα!» σημείωσε ο κ. Χριστόφιλος επισημαίνοντας ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και αναφερόμενος στο «τσουνάμι» αποκαλύψεων και καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε εργασιακά περιβάλλοντα, ανέφερε ότι «η Ολυμπιονίκης (σ.σ. Σοφία Μπεκατώρου) προσέφερε πάρα πολλά». Όπως γνωστοποίησε, δέχεται τηλεφωνήματα για τέτοιου είδους καταγγελίες στο δικηγορικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Τόνισε την ανάγκη επιβολής βαριάς ποινής στους βιαστές με σκοπό αυτή να λειτουργήσει αποτρεπτικά. «Να είναι οπωσδήποτε πολύ μεγαλύτερος ο χρόνος παραγραφής και οι ποινές να είναι αυστηρότερες» υπογράμμισε ο κ. Χριστόφιλος.

Αναφέρθηκε και στη συμφωνία λύσης των γάμων στη χώρα μας, το λεγόμενο «διαζύγιο με ένα κλικ». Όπως είπε, πριν από τα μνημόνια, για να βγει το συναινετικό διαζύγιο χρειάζονταν δύο δικαστήρια-ακροατήρια, που το ένα απείχε από το άλλο υποχρεωτικά τουλάχιστον έξι μήνες. Έτσι, διασωζόταν ένα τεράστιο ποσοστό των γάμων. «Ο ανθρώπινος σκοπός του νόμου δεν είναι να διαλύσει την οικογένεια», επισήμανε συμπληρώνοντας ότι «είναι τρομερό με ένα κλικ να διαλύεται ένας γάμος, αυτό δεν είναι πρόοδος»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΈνταση στην παραλία της Νικήτης
Επόμενο άρθροΚ. Ιατρίδης στον Focus FM: «Ενδοτική η στάση που επιδεικνύουμε στα Ελληνοτουρκικά-Πλην της Ελληνικής Λύσης κανένα άλλο κόμμα δεν ασχολείται»