Σ. Χριστόφιλος στον Focus FM: “Αυτές οι εκλογές θα είναι η τελευταία ευκαιρία να διασώσουμε τη ζωή όπως τη ξέρουμε” – HXHTIKO

«Ο ρόλος του κράτους είναι να κρατά αντίσταση σε όσα συντρίβουν τον πολίτη. Το κράτος δεν είναι πειρατής, ούτε ιατρικός επισκέπτης» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ρ/σ Focus και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο νομικός κος Σπύρος Χριστόφιλος.

«Εάν ενδιαφέρονταν για τη δημόσια υγεία θα μπορούσαν να βρουν τρόπους να μη στοιβάζονται οι άνθρωποι μέσα στα λεωφορεία, να ανοίξουν το Λοιμωδών επαναφέροντας όλο το υγειονομικό προσωπικό που έδιωξαν», είπε.

Χαρακτήρισε “σκοτεινή” την εποχή που ζούμε και υποστήριξε ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές.

«Να ξέρετε ότι από τον πολίτη πηγάζουν όλες οι εξουσίες. Ο λαός μπορεί να σώσει και την πατρίδα και τη δημοκρατία. Η μόνη λύση πλέον, είναι οι εκλογές. Και αυτές οι εκλογές θα είναι η τελευταία ευκαιρία να διασώσουμε τη ζωή όπως τη ξέρουμε. Πρέπει να μπουν πρόσωπα που και γνωρίζουν τις συνταγματικές αρχές και έχουν πίστη σε αυτές», σημείωσε.

“Διαγωνίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση και η κυβέρνηση στο ποιος θα πάρει τα πιο αντισυνταγματικά μέτρα.” συνέχισε ο κος Χριστόφιλος. «Δεν τους έχουμε εξουσιοδοτήσει να μας ελέγχουν, να κάνουν ότι γουστάρουν και να μην μπορούμε να βγούμε από την πόρτα τους σπιτιού μας. Δεν τους έδωσε καμία τέτοια εξουσιοδότηση ο ελληνικός λαός. Και πρέπει να τους την πάρει πίσω και να βάλει πρόσωπα που σέβονται την αξία του ανθρώπου, του Συντάγματος», υπογράμισε.

Αναφορικά για την διάταξη για τη  διασπορά ψευδών ειδήσεων που προβλέπεται στο νέο Ποινικό Κώδικα ο κ. Χριστόφιλος ανέφερε: «Eίναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν σε μια σκοτεινή εποχή και να γυρίσουμε στο Μεσαίωνα. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στον επιστημονικό λόγο, αν και αυτή η αδιάκοπη ανάλυση ιατρικών δεδομένων, έχει κουράσει τον κόσμο. Η πολιτική πρέπει να βάλει ένα τέλος σ΄ όλα αυτά και να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα».

«Σε ποιον τα χρωστάμε αυτά τα χρήματα για τα rapid test και τα δίνουμε; Ζούμε μια δραματική εποχή, τα λαμόγια αλωνίζουν και δεν τα κυνηγάει κανείς, σε αντίθεση με τους έντιμους πολίτες. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό. Όλα τα συνταγματικά δικαστήρια σε άλλες χώρες, έκριναν πάμπολλες φορές αντισυνταγματικά τα μέτρα», υποστήριξε.

“Αν και η νέα γενιά δικαιολογείται εν μέρει, εγώ θα την περίμενα πιο μαχητική. Οι άνω των 60 είναι πολύ μαχητικοί. Μιλάμε για μία εποχή που συνθλίβει τον άνθρωπο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα του κορονοϊού. Ζούμε την δικτατορία του τίποτα. Κινδυνεύουμε να γίνουμε ένας κωδικός σε ένα κινητό. Ήδη είμαστε. Όλοι έχουμε ευθύνη. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε”, ανέφερε.

«Ο ρόλος του κράτους είναι να κρατά αντίσταση σε όσα συντρίβουν τον πολίτη. Το κράτος δεν είναι πειρατής, ούτε ιατρικός επισκέπτης. Εάν ενδιαφέρονταν για τη δημόσια υγεία θα μπορούσαν να βρουν τρόπους να μη στοιβάζονται οι άνθρωποι μέσα στα λεωφορεία, να ανοίξουν το Λοιμωδών, να επαναπατρίσουν όλο το υγειονομικό προσωπικό που έδιωξαν κα να το κάνουν αποκλειστικά νοσοκομείο covid», κατέληξε ο κος Χριστοφιλος.

Προηγούμενο άρθροZ. Δεληχάς: «Εκβιαστική κίνηση η μείωση του χρονικού ορίου του πιστοποιητικού νόσησης» – ΗΧΗΤΙΚΟ FOCUS FM
Επόμενο άρθρο5.523 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ