Η φετινή ροζ πανσέληνος αναμένεται να κοσμήσει τον ουρανό το βράδυ της Τετάρτης 5 Απριλίου, με την θέαση να γίνεται πιο λαμπρή στις 12:37 το βράδυ.

Το Almanac συνοψίζει γιατί η εν λόγω πανσέληνος που φέτος είναι πασχαλινή, ονομάζεται έτσι, τι γνωρίζουμε για αυτή και τα γεγονότα και τις λαογραφικές δοξασίες που τη χαρακτηρίζουν.
Η Σελήνη κατά αυτό το μήνα θα φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερη και φωτεινότερη από τη συνηθισμένη, αλλά σίγουρα δεν θα έχει ροζ χρώμα.
Η υπερ-πανσέληνος ήταν γνωστή στους αυτόχθονες της Αμερικής ως «Ροζ Φεγγάρι», επειδή σηματοδοτούσε την εμφάνιση ενός φυτού με ροζ λουλούδια, ενός από τα πρώτα της άνοιξης.
Σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο των αγροτικών εργασιών, τα ονόματα της εκάστοτε πανσελήνου προέρχονται κυρίως από τους ιθαγενείς της Αμερικής. Παραδοσιακά, η κάθε ονομασία σχετιζόταν με ολόκληρο το μήνα στον οποίον και αυτή εμφανιζόταν.
Συνήθως, τα ονόματα δίνονταν με βάση την χλωρίδα και την πανίδα που έκανε με κάποιο τρόπο την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου μήνα, ή με τα φυσικά φαινόμενα που λάμβαναν χώρα εκείνη την εποχή.
Εν προκειμένω, η πανσέληνος πήρε το όνομα «Ροζ Φεγγάρι» από το φυτό «Phlox subulata» το οποίο συνηθίζει να ανθίζει το μήνα του Απριλίου και έχει ένα χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, το οποίο και κυριαρχεί στο φυσικό τοπίο της Βορειοανατολικής Αμερικής.

Προηγούμενο άρθροΜ. Χριστοδουλίδης για λογαριασμούς ΔΕΗ: “Έρχονται αυξήσεις φωτιά – Μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα” HXHTIKO Focus FM
Επόμενο άρθροΛογαριασμοί ρεύματος: Αυξάνονται τα τέλη δικτύου – Αναδρομικά από τον Ιανουάριο στους λογαριασμούς