Ρουμπινί: ”Ώρα Lehman” για την Ευρώπη η Credit Suisse – ”Πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει, πολύ μεγάλη για να σωθεί”

Σήμα κινδύνου για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα στέλνει με ανάρτησή του ο Νουριέλ Ρουμπινί, χαρακτηρίζοντας “Ώρα Lehman” για τη Γηραιά Ήπειρο την κρίση της Credit Suisse.

Ο κ. Ρουμπινί ανέφερε σε ανάρτησή του ότι ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος είναι “πολύ μεγάλος για να καταρρεύσει και πολύ μεγάλος για να σωθεί”, δίνοντας το στίγμα των ομοιοτήτων με την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μεγάλη οικονομική κρίση, που επηρέασε σφόδρα και την Ελλάδα.

Ο κ. Ρουμπινί έγραψε στην ανάρτησή του ότι ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος είναι «πολύ μεγάλος για να πέσει και πολύ μεγάλος για να σωθεί», δίνοντας το στίγμα των ομοιοτήτων με την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μεγάλη οικονομική κρίση, με ολέθρια αποτελέσματα -ειδικότερα- για την Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος: «Όπως επεσήμανα στη συνέντευξή μου στο Bloomberg TV σήμερα το πρωί, η κρίση της Credit Suisse είναι η “στιγμή Lehman” για τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές. “Πολύ μεγάλη για να αποτύχει και πολύ μεγάλη για να σωθεί”. Δεν είναι καν σαφές, ποιες είναι οι ζημίες της σε τίτλους και άλλα περιουσιακά στοιχεία».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθροΓ. Γεραπετρίτης: Το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε απολύτως τη νύχτα του δυστυχήματος