Ρωσία: Υπό τον φόβο κατάρρευσης του ρουβλίου σχηματίζονται ουρές πολιτών στα ΑΤΜ της Μόσχας.

Το γύρω του κόσμου κάνουν φωτογραφίες που αναρτώνται στα social media και δείχνουν πολίτες να σχηματίζουν ουρές μπροστά σε ΑΤΜ υπό το φόβο κατάρρευσης του εθνικού τους νομίσματος.

Ξένοι αναλυτές θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό να έχει παίξει ρόλο η ανακοίνωση του αποκλεισμού της Ρωσίας και των ρωσικών τραπεζών από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα Swift αφού οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν νωρίτερα μέσα στο Σαββατοκύριακο να αποπέμψουν ορισμένες ρωσικές τράπεζες από το σύστημα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων SWIFT και να παγώσουν τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας. Όπως σχολιάζει το Bloombeg, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχει κλείσει τον εναέριο χώρο του για τους ρωσικούς αερομεταφορείς, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολη τη φυσική μεταφορά μετρητών στη χώρα.

Χαρακτηριστική για τον πανικό που επικρατεί στη Μόσχα είναι η ανάρτηση του δημοσιογράφου Jason Corcoran στο twitter μέσα από εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, που επικαλείται μάρτυρες, τα χρήματα εξαντλούνται μέσα σε 40 λεπτά.

Προηγούμενο άρθροΣε ισχύ οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας
Επόμενο άρθροΚΚΕ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟY ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ C-130 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ