Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων στην οποία θα περιλαμβάνεται και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal, Έβαν Γκερσκόβιτς, μπορεί να εξετασθεί αφότου δικασθεί, παρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να πιέσουν για την απελευθέρωση του.

Ο Γκερσκόβιτς συνελήφθη τον περασμένο μήνα αφότου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) τον κατηγόρησε ότι συνέλλεγε διαβαθμισμένες πληροφορίες για ένα στρατιωτικό εργοστάσιο, ισχυρισμό τον οποίο η Wall Street Journal και οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν ως ψευδή.

«Το ζήτημα της ανταλλαγής οποιουδήποτε μπορεί να εξεταστεί αφότου το δικαστήριο εκδώσει την ετυμηγορία του ειδικά για αυτήν ή εκείνη την κατηγορία», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Για τις ανταλλαγές, έχουμε ένα ειδικό δίαυλο για αυτό, οι υπηρεσίες ασφαλείας συνεργάζονται μαζί του, και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για αυτό το θέμα», δήλωσε ο Ριαμπκόφ.

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στη Σύρο με σορό παιδιού που εντοπίστηκε στη θάλασσα μέσα στο λιμάνι – Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα Μ. Σάββατο στη Μακεδονία και τη Θράκη