Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας Ρόδου, ένας 41χρονος φορέας του ΑΙDS κατηγορούμενος, μετά από μήνυση μιας 50χρονης πρώην συντρόφου του, για τις πράξεις της βαριάς σκοπούμενης ή μη σωματικής βλάβης σε βάρος συντρόφου, της σωματικής βλάβης ελαφρά με συνεχή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση σε βάρος συντρόφου και της απειλής σε βάρος συντρόφου κατά τη διάρκεια της συμβίωσης και για παράβαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.


Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», φέρεται ειδικότερα πως ενώ γνώριζε ήδη από το έτος 2003-2004 ότι ήταν φορέας της μολυσματικής νόσου, εντούτοις ουδέποτε την ενημέρωσε.

Η 50χρονη, κατήγγειλε την 24η Αυγούστου 2022 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ότι της μετέδωσε σκόπιμα την νόσο. Κατέθεσε ακόμη ότι ήταν κακοποιητικός και εκδικητικός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η υπόθεση έχει προσλάβει ασύλληπτες διαστάσεις καθώς ο 41χρονος έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που φέρονται να τελέσθηκαν στη Ρόδο κατά τα έτη 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 41χρονος υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει την 50χρονη για το πρόβλημα της υγείας του από την πρώτη στιγμή, παρότι εκείνη λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εγκαλούσα προκειμένου να στηρίξει τις καταγγελίες της, κάλεσε μεταξύ άλλων ως μάρτυρα την πρώην γυναίκα του η οποία επανέλαβε τις δικές της καταγγελίες προς το πρόσωπό του για κακοποίηση δική της και των παιδιών, και για πρώτη φορά κατέθεσε ότι ούτε κι αυτή ενημερώθηκε από τον ίδιο για την κατάσταση της υγείας του με αποτέλεσμα να της μεταδώσει εν αγνοία της τον ιό.

Όπως είπε, η πρώην σύζυγός του γνώριζε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους ότι είναι οροθετικός υποστηρίζοντας ότι τα ψέματα που κατέθεσε αποκαλύπτονται από την από 7-9-2018 υπεύθυνη δήλωση που υπέγραψε η ίδια, όταν συνήψαν σχέση και επρόκειτο να συγκατοικήσουν, ενώπιον αστυνομικού της ΥΑ Ρόδου ο οποίος και βεβαίωσε το γνήσιο της υπογραφής της και στην οποία δήλωνε ότι γνωρίζοντας ότι είναι οροθετικός δέχεται να μείνει μαζί του στο ίδιο σπίτι μαζί με τα παιδιά της αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών της.

Όσον αφορά δε στις υπόλοιπες καταγγελίες της περί κακοποίησης, αυτές, όπως υποστηρίζει, διαψεύδονται από την έκθεση κοινωνικής μέριμνας του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Μαρία Καραολάνη και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας η κ. Μαρία Κρικοπούλου.

Προηγούμενο άρθρο“Μπαράζ” ελέγχων στα Airbnb ξεκινά η ΑΑΔΕ
Επόμενο άρθροΝιγηρία: Εκλέγεται νέος πρόεδρος με φόντο την ανασφάλεια και την οικονομική κρίση