«Ριψάσπιδες» για τον υπουργό υγείας όσοι υγειονομικοι δεν εμβολιαστηκαν και είναι σε αναστολή σύμβασης – Τους θέλει εκτός ΕΣΥ ακόμα κι όταν περάσει η πανδημία

«Οι  άνθρωποι που δεν θα εμβολιαστούν, δεν πρέπει να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε ο Θάνος Πλεύρης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή σύμβασης και χωρίς εισόδημα εδώ και μήνες.

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή ο υπουργός υγείας επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του λέγοντας χσαρακτηριστικά:

«Για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία, δεν τίθεται θέμα επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Όπως δίνουμε παρατάσεις στο επικουρικό προσωπικό, ακριβώς επειδή υπάρχει πανδημία, δεν θα επιστρέψουν αυτοί που δεν εμβολιάζονται. Η θέση όμως του υπουργού Υγείας, που την έχω εισηγηθεί στην κυβέρνηση, είναι ότι οι άνθρωποι που δεν θα εμβολιαστούν, δεν πρέπει να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το υπουργείο επεξεργάζεται διάταξη, και στις 31 Μαρτίου, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν, «ή θα παραταθεί η αναστολή, για όσο διαρκεί η πανδημία, ή θα υπάρξει διάταξη που θα ορίζει ως τυπικό προσόν, για να παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, τον εμβολιασμό, και συνεπώς, όποιος δεν εμβολιάζεται, δεν θα παραμείνει στο ΕΣΥ και οι θέσεις που θα αδειάσουν, θα προκηρυχθούν γι΄αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται τώρα ως επικουρικοί στο ΕΣΥ. Δεν είναι ριψάσπιδες, βρίσκονται στη μάχη, με ένα αλτρουισμό, απέναντι στην κοινωνία, και έχουν εμβολιαστεί και παρέχουν τις υπηρεσίες τους και είναι δίπλα στον πολίτη».

Προηγούμενο άρθροΠροκλητική η Άγκυρα ζητώντας πολλά νησιά του Αιγαίου με το να τα θεωρεί δικά της. Νέος χάρτης με το μισό Αιγαίο να είναι τουρκικό.
Επόμενο άρθρο«Προβοκάτσια Ουκρανών σαμποτέρ» λέει η Ρωσία για την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια