Ρεβεγιόν μέχρι τις 2 π.μ. και χωρίς μουσική – Απαγορεύονται τα οργανωμένα πάρτι

Τη χρονική μετάθεση των μέτρων που ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.


Έτσι τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις έξι αύριο το πρωί, αντί για τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Σύμφωνα με αυτά, τα καταστήματα της εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια έξι ατόμων, χωρίς όρθιους.

Εξαίρεση αποτελεί η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα κλείσουν στις 2 τα ξημερώματα, αλλά με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Όλα τα καταστήματα θα λειτουργούν όλες τις ημέρες χωρίς μουσική.

Παράλληλα, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης πάρτι είτε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο χώρο.

Από αύριο ξεκινά και το μέτρο της αυξημένης τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και χρήσης μασκών υψηλής προστασίας, καθώς και η πληρότητα έως 10% στα γήπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.

Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Προηγούμενο άρθροΑυστηροί περιορισμοί σε εστίαση και διασκέδαση – Στις 3 το μεσημέρι οι επίσημες ανακοινώσεις
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ισοδυναμούν με ομολογία ενοχής