Ρέθυμνο: Υπό πλήρη έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς στον Άγιο Βασίλειο

Φωτογραφία Αρχείου

Ελέγχονται πλήρως τα μέτωπα φωτιάς στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, τα οποία αναζωπυρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας. Αυτή την ώρα υπάρχουν μικροεστίες και ανά διαστήματα μικρές αναζωπυρώσεις στις οποίες επεμβαίνουν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζονται κυρίως στις ορεινές πλαγιές ενώ στα νότια του δήμου η κατάσταση είναι, όπως αναφέρει το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, σαφώς καλύτερη.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου που βλέπει για τέταρτη μέρα την περιοχή του να παραδίνεται στις φλόγες δήλωσε στo Cretalive πως: «Πλέον δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο πέρα από το ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Αυτό βέβαια θα το δείξουν οι έρευνες της Πυροσβεστικής, όμως ειλικρινά δεν γίνεται αυτό να συμβαίνει στο βαθμό που συμβαίνει εάν δεν πρόκειται για σχέδιο. Δεν θεωρώ ότι είναι αναζωπυρώσεις. Δε γίνεται να σβήνουμε τη φωτιά στα Σαχτούρια, και να εμφανίζεται στην Κρύα βρύση και μετά στο Ροδάκινο και μετά στην Αγία Γαλήνη. Πλέον δε μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι είναι οργανωμένο σχέδιο. Όμως να ξέρουν πως όσο θα είμαι δήμαρχος, δεν πρόκειται να οικοπεδοποιήσουν κανένα στρέμμα».

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Τοπικές νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Επόμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις 2022: Δεν θα δοθεί παράταση στην υποβολή τους