Ρεσιτάλ ανθρωπιάς από τους κατοίκους του Ευόσμου και του Κορδελιού

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου την πρώτη ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, με δεκάδες πολίτες να προσέρχονται στο Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου και να δίνουν αίμα, αποδεικνύοντας την ανθρωπιά και την ευαισθησία τους.

«Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την υπέρτατη μορφή εθελοντισμού και το επιστέγασμα της αλληλεγγύης. Αρκούν λίγα λεπτά από το χρόνο μας για να σώσουμε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας και ο Δήμος μας μπορεί να γίνει παράδειγμα προσφοράς στον άνθρωπο, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε», επισήμανε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος παραβρέθηκε στο Α’ ΚΑΠΗ, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ, Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Χρήστο Δεμερτζή.

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου με αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, σε πρωτόγνωρα δύσκολες υγειονομικές καταστάσεις, διοργανώνει την εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα έλλειψης αίματος, το οποίο οφείλεται και στη μειωμένη προσέλευση  εθελοντών αιμοδοτών στο νοσοκομείο για αιμοδοσία, λόγω της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται ότι η εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ, όπου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Τις καθημερινές τα ωράρια αιμοληψιών είναι 12:00-19:00 και το Σαββατοκύριακο 08:30-14:30.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310769624, 2310757377.
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Κατέληξε 44χρονος που έπεσε από τον έβδομο όροφο πολυκατοικίας
Επόμενο άρθροΧωρίς ρεύμα αύριο περιοχή της Θεσσαλονίκης