Ρ.Τ.Ερντογάν: «Έρχονται καλά νέα από τις έρευνες του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις υποστηρίζοντας πως περιμένει «καλά νέα» από την ανατολική Μεσόγειο και τις έρευνες του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στην Ελλάδα.


Κατά την ομιλία του στο Συνέδριο των Πρέσβεων στην Άγκυρα, ο Ερντογάν προειδοποίησε για μία ακόμη φορά πως η Τουρκία, δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η χώρα μας, η οποία κουβαλά στους ώμους της το βάρος κάθε εξέλιξης στην ανατολική Μεσόγειο, δεν αποδέχεται επ’ ουδενί να την αγνοούν στο θέμα των φυσικών πηγών ενέργειας. Παρά τις προκλήσεις της Ελλάδας και της Ε/Κ Διοίκησης Νότιας Κύπρου, διατηρήσαμε τη υπομονή και τη ψυχραιμία μας στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Η χώρα μας σε αυτό το θέμα κινείται με την αυτοπεποίθηση που της προσέδωσε το γεγονός ότι έχει δίκιο.

Δεν σηκωνόμαστε ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε ότι το συντομότερο η ΕΕ θα απελευθερωθεί από την έλλειψη στρατηγικής που την έχει απομακρύνει από την Τουρκία. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η γλώσσα των απειλών και των εκβιασμών δεν ωφελεί. Η πρότασή μας για συνέδριο των παράκτιων χωρών της ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι Τ/Κ δείχνει την επιθυμία μας για επίλυση του ζητήματος μέσω διαλόγου», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Πιστεύω ότι σύντομα θα λάβουμε καλά νέα από ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Πηγή: pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ρεύμα την Τετάρτη περιοχή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: 41 νεκροί, 1490 κρούσματα, 239 σε ΜΕΘ