“Τουρκοαιγαίο’ βάφτισε την τουριστική του καμπάνια ο τουρκικός ΕΟΤ. Νέες προκλήσεις των Τούρκων

Δε σταματούν οι Τούρκοι να προκαλούν…αυτή τη φορά ονόμασαν την φετινή του τουριστική καμπάνια Τουρκοαιγαίο.

«Η “Περιφέρεια Αιγαίου” της Τουρκίας σας προσφέρει πανέμορφα τοπία, εκθαμβωτικές ακτογραμμές, άψογες παραλίες, πευκοδάση και ελαιώνες, ιδανικά για φυσιολάτρες, φωτογράφους, λάτρεις της ιστορίας και λάτρεις της αδρεναλίνης. Πολλά δημοφιλή παραθεριστικά χωριά και λιμάνια με ψαράδες βρίσκονται διάσπαρτα πάνω και κάτω από την ακτή», αναφέρει χαρακτηριστικά στο διαφημιστικό του μήνυμα ο Οργανισμός Τουριστικής Προώθησης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (TGA).

Σχετικά διαφημιστικά βίντεο κυκλοφόρησαν και πέρυσι, αλλά το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας επανέρχεται και φέτος, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν με νεότερες καταχωρίσεις για το «Τουρκοαιγαίο» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο «Go Turkiye» είναι ο επίσημος δικτυακός τόπος τουριστικής προβολής της Τουρκίας που υπάγεται στον TGA του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της γειτονικής χώρας.
Τα δυτικά παράλια της Τουρκίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη Σμύρνη, την Έφεσο, το Αϊβαλί, την Πέργαμο και πάμπολλες γνωστές ιστορικές περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία, αποτελεί μία από τις επτά μείζονες περιφέρειες της χώρας. Μέχρι και σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου» και διακρίνεται για τα ιδιαίτερα

ιστορικά, πολιτισμικά, πολιτικά, κλιματολογικά, γεωγραφικά κ.ά. χαρακτηριστικά της.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι σε παλαιότερα δημοσιεύματα του ίδιου δικτυακού τόπου η περιφέρεια δεν ονομάζεται «Τουρκοαιγαίο», αλλά απλώς Αιγαίο (Ηistorical sites Aegean). Ωστόσο, οι παραπομπές του νεότερου κειμένου στα παλαιότερα δημοσιεύματα γίνεται με την με την ένδειξη: «Για περισσότερα σχετικά με τους ιστορικούς τόπους του Τουρκοαιγαίου κάντε κλικ εδώ».

Προηγούμενο άρθροΙ.Μάζης: «Να προετοιμαστούμε για θερμότερη κίνηση από τους Τούρκους ή αίσχιστη υποχώρηση – Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην απειλή του πύρινου πολέμου… ο επόμενος θα γίνει με ρόπαλα» – ΗΧΗΤΙΚΟ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Άγνωστοι βανδάλισαν σχολεία στη Θέρμη