“Τουρισμός για όλους”: Πότε θα γίνει η κλήρωση για τα voucher των 150 ευρώ

Τελείωσε η προθεσμία των αιτήσεων για τους δικαιούχους του voucher των 150 ευρώ που προσφέρει το φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» καθώς η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, έχοντας ήδη υποδεχθεί έναν καταιγισμό αιτήσεων, ήδη από τα πρώτα εικοσιτετράωρα λειτουργίας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήρωση για τους δικαιούχους των voucher των 150 ευρώ θα γίνει στα μέσα της άλλης εβδομάδας, πιθανότατα την Τρίτη ή την Τετάρτη, και ταυτόχρονα θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Ο στόχος της ομάδας του υπoυργείου Τουρισμού είναι η πίστωση των 150 ευρώ στις ψηφιακές χρεωστικές «κάρτες» να γίνει έως την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την 1η Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι 200.000 και πως ειδικά για ΑμεΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση είναι αυξημένη στα 200 ευρώ.
Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών, στελέχη του Υπουργείου, μελετούν ήδη την επέκταση του προγράμματος με το άνοιγμα της «ομπρέλας» για περισσότερους δικαιούχους στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Επιπλέον, το επιτελείο του υπουργείου Τουρισμού εξετάζει και το «λανσάρισμα» εντός νέου προγράμματος το οποίο θα τρέξει για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού ειδικά για τους χειμερινούς μήνες (off season).

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αλλαγή δρομολογίων του ΟΑΣΘ λόγω εργασιών στην Καλαμαριά
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Σοκάρει η 16χρονη που έπνιξε το μικρό αδερφάκι της γιατί έκανε φασαρία