“Πληρωμένη” απάντηση Μάζη σε Ερντογάν για το “θα έρθουμε μία νύχτα ξαφνικά”: “Η νύχτα θα είναι τόσο μακρά που θα είναι νύχτα θανάτου για εσάς”

“Η αντίληψη της Ελλάδος δυστυχώς παραμένει φοβική” υποστήριξε μιλώντας στον Focus FM και στον Στέφανο Δαμιανίδη ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης, σημειώνοντας ότι “τα μηνύματα τα οποία έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και στον ΟΗΕ αλλά και στο Αμερικανικό κογκρέσο, που δεν τόλμησε να κατονομάσει την Τουρκία, όπως και τα δύο αφηγήματα, ότι δεν είναι αυτοσκοπός η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και το ότι η Κύπρος είναι τρίτο κράτος, χειροτέρεψαν την κατάσταση”.

Για το ενδεχόμενο ενός ελληνοτουρκικού πολέμου ο κος Μάζης ανέφερε ότι “η περίοδος από τώρα μέχρι και τις εκλογές τον Απρίλιο είναι πάρα πολύ επικίνδυνη”.

“Από την άλλη μεριά, λάθος μηνύματα παίρνει και από τις ΗΠΑ. Όπως είδατε η ρήτρα Μενέντεζ δεν έγινε αποδεκτή από τη Γερουσία. Η Ελλάς έχει δόγμα ότι είναι αγκυροβολημένη στο Διεθνές Δίκαιο, το οποίο δεν εφαρμόζει, ειδικά όταν την ευνοεί . Πιστεύω στην καλή δουλειά που κάνει το υπουργείο άμυνας και το επιτελείο του ελληνικού στρατού με τους άξιους αρχηγούς του. Όσον αφορά το πολιτικό επίπεδο και στο πως διαχειρίζεται την κατάσταση, διατηρώ σοβαρά ερωτήματα. Για την αντίληψη αυτών των προσώπων για το μέγεθος του κινδύνου και τις σωστές αντιδράσεις”, τόνισε.

“Αν ήμουν υπουργός Εξωτερικών θα απαντούσα στον Ερντογάν και στο “θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά”, ότι η νύχτα του θα μακρύνει τόσο πολύ, που θα μοιάζει με νύχτα θανάτου γι΄αυτόν. Αφού προηγουμένως είχα οργανώσει έτσι το κράτος ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει διττές απειλές στο εσωτερικό του και στο εξωτερικό”, σημείωσε ο κ. Μάζης.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Κερδοσκοπία κράτους και “καρτέλ” κατά των πολιτών, πίσω από τις ανατιμήσεις
Επόμενο άρθροΕλπιδοφόρος Σωτηριάδης: 10 – 15% αύξηση στη θνησιμότητα στην Κύπρο