“Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει μεγάλη διάρκεια – Οι κυρώσεις της Δύσης δεν πλήττουν την οικονομία της Ρωσίας”

Για τη στάση της Ε.Ε. στο κλείσιμο της στρόφιγγας του ρωσικού φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία, οι οποίες αρνούνται να πληρώσουν σε ρούβλια, καθώς και για τις διεθνείς εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα μίλησε στον Focus FM και στη Δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Διδάκτωρ Οικονομικών ΑΠΘ – Γεωπολιτικός αναλυτής, Ευάγγελος Μπασάρ Μούσα.

«Στόχος είναι η ροή και η ποσότητα, αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ. Και όχι η τιμή της ενέργειας…» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η πολιτική των κυρώσεων που ακολουθεί η ΕΕ, μη υπολογίζοντας σοβαρά την τιμή, προκαλεί στους Ευρωπαίους έναν πληθωρισμό κόστους και αντίστοιχα στη Ρωσία ένα πληθωρισμό αναπτυξιακό και υγιή.

“Πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η συναλλαγματική ισοτιμία διαμορφώνονταν περίπου στα 80 ρούβλια έναντι του αμερικανικού δολαρίου ενώ σήμερα η τιμή του ανέβηκε είναι 73 ρούβλια. Η τιμή στο ρούβλι ανέβηκε και η Ρωσία τζιράρει παραπάνω σε έσοδα”.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία εκτίμησε ότι θα έχει μεγάλη διάρκεια ενώ ερωτηθείς «αν η Ρωσία περίμενε αυτή την γρήγορη και συντονισμένη επιχείρηση των ευρωπαϊκών χωρών και της Δύσης εναντίον της απάντησε ότι «η Μόσχα θα ήταν πολύ περισσότερο προβληματισμένη» εάν δεν συνέβαινε αυτό και εξήγησε τους λόγους.

Τέλος, αναφέρθηκε στην έκρυθμη κατάσταση σε Πακιστάν, Ταϊβάν και στο κατά πόσο σχετίζεται με την Ουκρανία καθώς και στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία.

Ακούστε εδώ:

https://www.mixcloud.com/Focusfm/%CE%B2%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B1%CF%81-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%83%CE%B1-280422/

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚατέρρευσε και πέθανε ξαφνικά 27χρονη στη Λάρισα
Επόμενο άρθροΟι προγραμματισμένες για σήμερα συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη