ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Απλοποίηση του πεδίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, ρυθμίσεις για τη μεταφορά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των αρμοδιοτήτων για τα εμπορικά σήματα και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης».

Επειδή σήμερα διακυβεύεται το μέλλον της ελληνικής ΑΟΖ και επειδή όταν προσκαλείς κάποιον στο σπίτι σου δεν πρέπει να δημιουργείς την αίσθηση ότι είναι ανεπιθύμητος, θα ξεκινήσω με αυτό που είπε ο Ερντογάν. Ο ΕΡντογάν λοιπόν, αφού κάλεσε τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών τον κ. Δένδια, ο οποίος αμέσως μετά το ταξίδι του στην Λιβύη σπεύδει να μεταβεί στην Τουρκία, είπε: «Δεν χαρίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε κανένα. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε και πάλι. Να μάθουν να σέβονται». Απειλεί με νέο Αττίλα λίγο πριν πάει ο υπουργός μας στην Τουρκία. Επίσης λέει ότι η Τουρκία θα προχωρήσει κανονικά σε γεωτρήσεις στο Αιγαίο στο πλαίσιο του Τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Δηλαδή ο Ερντογάν προκαλεί και εσείς μιλάτε για διάλογο. Και βέβαια εδώ αποδεικνύεται ότι η Ελληνική Λύση δικαιώθηκε γιατί σας φωνάζαμε τόσο καιρό να ορίσετε ΑΟΖ και τελικά την προδώσατε την ελληνική ΑΟΖ κάνοντας μερική ΑΟΖ. Ο στρατηγός Χαφτάρ, που σας λέγαμε να τον υποστηρίξετε είπε προ ημερών ότι η Ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να έχει υπογράψει συμφωνία με την δημοκρατικά εκλεγμένη βουλή της Λιβύης όταν είχε την ευκαιρία. Σας είπαμε ότι θα κάνετε έγκλημα με την ΑΟΖ και τελικά το κάνατε.

Η θεωρία μας για τους Τούρκους συμπίπτει με αυτό που είχε πει ο Σατωβριάνδος: Το να προσπαθείς να εκπολιτίσεις τους Τούρκους, δίνοντάς τους ατμόπλοια και φτιάχνοντάς τους σιδηροδρόμους και εκπαιδεύοντας τον στρατό τους, δεν επεκτείνεις τον πολιτισμό στην Ανατολή αλλά εισάγεις την βαρβαρότητα στην Δύση. Αυτό κάνετε εσείς σήμερα. Λειτουργείτε ως δούριος ίππος των γερμανικών συμφερόντων. Κάντε ένα εγκληματικό λάθος και το κάνετε κατά συρροήν. Η τακτική της κυβέρνησης και των κομμάτων είναι να πιστεύετε ότι η Τουρκία θα γίνει Δύση. Αυτό όμως είναι η τακτική της εισαγωγής της βαρβαρότητας στην Ευρώπη.

Ο σοφός ελληνικός λαός λέει πως όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Στην Ουκρανία γίνεται μάχη βουβαλιών και σας καλούμε να προσέξετε γιατί κάνετε συνεχώς λάθη. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα και καμμία υποχρέωση να στείλουμε στρατό και πλοία στην Ουκρανία. Το λάθος αυτό το κάναμε το 1919, στείλαμε στρατό στην Κριμαία και αργότερα εσφάγησαν οι Έλληνες στην Μικρά Ασία. Μην παίζετε λοιπόν με την φωτιά. Εμείς συμφωνούμε απόλυτα με αυτό που είχε πει ο στρατηγός ντε Γκωλ, που μιλούσε για μία Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια. Και Ευρώπη χωρίς την Ρωσία δεν γίνεται. Αντίθετα η Τουρκία δεν χωράει, δεν έχει καμμία θέση στην Ευρώπη.

Υπάρχει όμως κάτι οξύμωρο εδώ. Για την προδοσία της Μακεδονίας χρειάστηκαν 151 ψήφοι. Χρειάστηκαν 151 πρόθυμοι. Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου όμως χρειαζόμαστε 200 ψήφους. Αν και συμπαθούσα τον κ. Τζαβάρα, βρίσκομαι στην δύσκολη θέση να πω ότι αποδεικνύεται χρήσιμος -δεν θα πω την άλλη λέξη γιατί είναι ύβρις- για τα Σκόπια. Και θέλω να δω πόση αξιοπρέπεια διαθέτουν οι βουλευτές σας από την Βόρειο Ελλάδα. Γιατί πάτε να κάνετε μια κουτοπονηριά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μακάρι να γίνει αυτό που είχε πεί ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είχε κάνει λόγο για ονομαστική ψηφοφορία. Μακάρι να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Γιατί θα αποδειχθεί τελικά ότι πάτε να συγκυβερνήσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές. Αλλά να έχετε υπ’ όψιν σας ότι μπορείτε να ξεγελάστε κάποιον 1 φορά, 2 φορές, 3 φορές. Δεν μπορείτε να τον ξεγελάτε για πάντα. Και οι Έλληνες σας έχουν πάρει χαμπάρι. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αντίθετα, η ΝΔ έχει για εκπρόσωπο μία κυρία η οποία σύμφωνα με τα tweet που έχει κάνει αποδεικνύεται ότι είναι απεχθάνεται την Ελλάδα και την θρησκεία. Μόνο αν είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις τα πάντα μπορείς να έχεις τα πάντα. Για εσάς όμως τα πάντα συμπυκνώνονται στην εξουσία. Όμως δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για την θυσία ή την έκπτωση σε θέματα εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά προκειμένου να έχει κάποιος μία θέση στη βουλή. Δεν υπάρχει επανάσταση χωρίς θυσίες. Και εσείς πρέπει να κάνετε θυσίες. Πρέπει να θυσιασετε την ίδια την κομματική ύπαρξή σας για την Ελλάδα.

Κύριε Γεωργιάδη, σας βλέπω καθημερινά στα κανάλια. Και καλά κάνετε. Είναι δικαίωμά σας. Δεν καταλαβαίνω όμως, εμείς δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα; Για ποιο λόγο τηλεφωνείτε στα κανάλια και τους ζητάτε να μας αποκλείσουν; Και μην μου πείτε ότι δεν ισχύει αυτό γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι ισχύει. Είναι ντροπή, στελέχη της ΝΔ να τηλεφωνούν στα κανάλια και να λένε ότι δεν πρέπει να μας δώσουν βήμα. Βάζετε τα παπαγαλάκια σας να κάνουν βρώμικο πόλεμο εναντίον μας. Όσο όμως και αν εσείς κυλιστείτε στον βούρκο, εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε. Γιατί είμαστε άνθρωποι, έλλογα όντα, και όχι τετράποδα. Εμείς επιμένουμε πολιτικά, εθνικά, ελληνικά και έτσι θα μιλάμε και εδώ μέσα στη βουλή και στα social media.

Είναι γεγονός ότι ετοιμάζετε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό φαίνεται από την ειρωνεία και τη χολή της κυβερνητικής εκπροσώπου σας όπως αποτυπώνεται στα tweet που είχε κάνει πριν την κάνετε εσείς κυβερνητική εκπρόωπο. «Σε ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση έκανε ό,τι δεν έκαναν οι αυτοί σε 27 χρόνια, είπε ο Νίκος Παππάς – η αλήθεια να λέγεται». Η κυρία Πελώνη το λέει όχι εγώ. «Ο Β.Οικονόμου πάει στη ΝΔ – αυτό δεν είναι εκλογές είναι ο γάμος του Καραγκιόζη». «Το εκλογικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι οι Έλληνες ψηφίζουν σαν να πηγαίνουν σε οίκους ανοχής χωρίς προφυλακτικό». Αυτά και άλλα πολλά τα έλεγε η κυβερνητική σας εκπρόσωπος. Και ρωτώ: ΟΙ Νεοδημοκράτες συμφωνούν με την κυρία αυτή; Εσείς είστε ομογάλακτοι με την κυρία αυτή; Εγώ είχα ακούσει ότι ο άντρας της είχε σχέσεις με τον Παπανδρέου. Τι κάνετε στη ΝΔ; Μαζεύετε όλα τα αδέσποτα; Τι δουλειά έχουν αυτοί που ξεφτιλίζουν την Ελλάδα, την πατρίδα, την θρησκεία;

Κύριε Γεωργιάδη, υπάρχουν 3 ειδών ψεύδη: τα συνήθη, τα καταστρεπτικά και η στατιστική. Στο πρώτο είστε πρώτοι! Κάθε μέρα λέτε ψέμματα. Σε ό,τι αφορά τα καταστρεπτικα, οι πολιτικές σας είναι καταστρεπτικές. Όσο για την στατιστική, στην πανδημία τα κάνατε θάλασσα. Βγάζετε ανακοινώσεις με ψεύτικα στατιστικά στοιχεία. Και θα σας το αποδείξω αμέσως:

-Ο πρωθυπουργός έδωσε συνένετευξη στο STAR και είπε ότι δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ και μία ώρα αργότερα πέθανε ένας ασθενής διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

-Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν από το εμβόλιο. Τώρα μας λέει ότι θα συνεχίσουμε να φοράμε τη μάσκα.

-Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι έχει στα χέρια του μελέτες που λένε ότι ο κορωναϊός δεν κολλάει στα ΜΜΜ και τώρα οι «ειδικοί» σας λένε ότι κολλάει.

-Ο κ. Βασιλακόπουλος, ο «ειδικός» σας έλεγε ότι τα self tests είναι είτε ψευδώς αρνητικά είτε ψευδώς θετικά και δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτά, γιατί δεν είναι rapid tests. Είναι του κιλού, της οκάς. Γιατί τα προμηθευτήκατε με σκανδαλώδεις διαδικασίες.

-Λέτε ότι αν κάποιος κάνει self test στο παιδί του και βγει αρνητικό θα πρέπει να συνεχίσει να φορά μάσκα και να τηρεί αποστάσεις. Και την ίδια ώρα, το βράδυ, βλέπουμε την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στο ΣΚΑΪ και όλοι οι καλεσμένοι έχουν κάνει self tests που έχουν βγει αρνητικά αλλά στο πλατώ τους βλέπουμε χωρίς μάσκα.

-Εχει βγάλει ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος που λέει ότι η χρήση τεστ αυτοδιάγνωσης δεν αποτελεί λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, γιατί δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες, επομένως μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

-Ο κ. Βασίλειος Λύκος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κρήτης, είπε ότι ο ιός είναι ενεργός ακόμα και για 3 ημέρες. Και εσείς βάζετε τον κόσμο να πετά τα δείγματα από τα self tests στα σκουπίδια. Μα οι οδοκαθαριστές δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια υγειονομική βόμβα.

-Η κ. Παγώνη μας είπε ότι δεν μπορούμε να πάμε στο χωριό μας ακόμα και αν έχουμε αρνητικό τεστ, αλλά ο τουρίστας μπορεί να έρθει με αρνητικό τεστ.

-Το 70% των ανθρώπων που πεθαίνουν στα νοσοκομεία είναι διασωληνωμένοι και εκτός ΜΕΘ. Περιμένουν να αδειάσει κρεββάτι σε ΜΕΘ για να εισαχθούν. Και εσείς μας λέτε ψέμματα. Γιατί αποδεικνύεται ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχετε κάνει ΜΕΘ.

-Οι φαρμακοβιομηχανίες πλουτίζουν εις βάρος μας. Το κόστος του εμβολιασμού παγκοσμίως φθάνει τα 141,2 δις δολλάρια. Και την ώρα που όλος ο πλανήτης στενάζει από την πανδημία του κορωναϊού η PFIZER αυξάνει την τιμή των εμβολίων της κατά 60%! Και κανείς δεν λέει τίποτα. Μας καλείτε όλους να είμαστε υπεύθυνοι τηρώντας τα μέτρα και κάνοντας το εμβόλιο, αλλά κανείς δεν κάνει λόγο για τις ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών και για τις τιμές των εμβολίων και για τις παρενέργειες τους. Ο κόσμος έχει απορίες και έχει και επιφυλάξεις. Η επιτροπή που έχετε συστήσει λέει ότι τα περιστατικά των θρομβώσεων δεν συνδέονται με το εμβόλιο της ASTRA ZENECA την ίδια ώρα που ο ΕυρωπαΪκός Οργανισμός Φαρμάκων λέει ότι αποτελούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

-Σας φωνάζαμε να πάρετε το ρωσικό εμβόλιο SPUTNIK V και αρνιόσασταν πεισματικά. Τώρα η Αυστρία έχει συμφωνήσει με την Ρωσία για την προμήθεια εμβολίων SPUTNIK V! Συμφωνίες με την Ρωσία έχουν κάνει επίσης η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία. Οι Ρώσοι θα παράγουν δόσεις του SPUTNIK V σε εργοστάσιο της Γερμανίας. Στην Βαυβαρία συγκεκριμένα. Το επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ταμείου άμεσων επενδύσεων της Ρωσίας Κιρίλ Ντμίτριεφ. Και εμείς σας φωνάζαμε γιατί θα μπορούσαμε να το παρακευάζουμε εδώ το εμβόλιο, και να του εξάγουμε και να βγάλει η χώρα κανένα φράγκο. Δεν ζητούσαμε να πάρουμε τη δόξα. Ας την έπαιρνε όλη τη δόξα ο Καίσαρας που λέγεται Μητσοτάκης.

Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν λύσεις. Πρέπει να πάρουμε το φάρμακο των μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχει έγκριση του Αμερικανικού αλλά και του ΕυρωπαΊκού οργανισμού φαρμάκων. Επίσης, υπάρχει έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου που λέει ότι οι ηλιόλουστες περιοχές έχουν λιγότερους θανάτους από κορωναϊό. Επίσης, πάρτε μοριακά τεστ για όσους αντιδρούν με τα self tests. Μη εκβιάζετε γονείς και παιδιά. Μην κάνετε παρεμβατική ιατρική σε παιδιά που δεν είναι καν άρρωστα. Αυτό είναι παιδική κακοποίηση. Τα lockdown θα τρελλάνουν κόσμο. Είχαμε εσχάτως δολοφονίες. Βγήκε ο καθηγητής Θωμαΐδης και είπε ότι παρατηρήθηκε πως στα λύματα έχει παρατηρηθεί 100% αύξηση λήψης ναρκωτικών ουσιών και 130% αύξηση λήψης αντικαταθλιπτικών ουσιών. Είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό. Δεν γελάμε. Δεν συζητάμε. Φοράμε το φίμωτρο και δεν μπορούμε να δούμε την έκφραση του άλλου στο πρόσωπό του.

Θα σας καταγγείλω ότι παγιδεύσατε την Εκκλησία. Εμεις από την αρχή λέγαμε ότι τα εμβόλια περιέχουν κύτταρα εμβρύων από εκτρώσεις. Και τελικά επιβεβαιωθήκαμε. Βγήκε ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου, δρ βιοηθικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατήγγειλε την συνοδική επιτροπή βιοηθικής ότι απέκρυψε την χρήση εμβρυικών κυττάρων για την ανάπτυξη των εμβολίων, αποσιώπησε ότι στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης των εμβολίων MRNA χρησιμοποιήθηκαν εμβρυικά κύτταρα και παρέθεσε μόνο το πρώτο μέρος της μελέτης που λέει ότι δεν απαιτείται η χρήση εμβρυικών κυττάρων για την παραγωγή των εμβολίων.

Έχετε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία. Δανείζεστε συνεχώς και σχέδιο για την ανάπτυξη δεν έχετε. Δεν υπάρχει σχέδιο για παραγωγή πλούτου. Δεν γίνεται να φορολογείτε τους πολίτες, να κλείνετε τα μαγαζιά τους και μετά να τους ζητάτε τα ρέστα, καλώντας τους να πληρώσουν ΔΕΗ, εισφορές, φόρους. Πού θα τα βρούν; Ακόμα και μετά από ένα χρόνο; Δεν το περίμενα αυτό από εσάς κ. Γεωργιάδη, εσάς που είστε επιχειρηματίας.

Βλέπω εδώ έχει προχωρήσει σε έναν διαγωνισμό για την σίτιση των λαθρομεταναστών. Η σίτιση θα στοιχίσει 412 εκατ. ευρώ αλλά αναμένεται ότι θα φθάσει τα 800 εκατ. ευρώ. Και αυτά θα τα δώσετε σε κολλητούς σας για να ταΐζουν τους λαθρομετανάστες. Για να τους ταΐζουμε αυτό σημαίνει ότι θα τους κρατήσουμε εδώ. Δεν θα φύγουν. Γιατί το πρόγραμμα είναι τετραετές. Και ο Έλληνας πεινάει! Όχι. Δεν είναι έτσι. Πρώτα θα ταΐσετε τον Έλληνα και αν περισσέψει, τότε ναι, να ταΐσουμε και τον ξένο. Επίσης, κ. Γεωργιάδη, είπατε ότι θα ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση. Μήπως να μαγειρεύουμε εμείς και να δίνουμε στους τουρίστες το τάπερ με το φαγητό; Τι είναι αυτά που κάνετε; Έχετε τελειώσει την οικονομία σε όλους τους τομείς. Γιατί οι ταξιτζήδες, η εστίαση, όλοι οι τομείς μας εξαρτώνται από τον τουρισμό.

Πριν τελειώσω να πω ότι εδώ και 2 χρόνια δεν εχει καθαρογραφεί η απόφαση για την ΖΗΜΕΝΣ. Ο ποινικός κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να παραγραφούν τα αδικήματα. Μιλάμε για απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν υπάρχουν ένοχοι! Έχετε κάνει τη Δικαιοσύνη σαν τα μούτρα σας! Θα σας δώσω όμως ένα παράδειγμα του τι σημαίνει κυβέρνηση ελληνική και όχι κομματική. Ο αδελφός του Νικόλαου Πλαστήρα ήταν άνεργος. Στο εργοστάσιο ΦΙΞ ζητούσαν οδηγό. Έκανε λοιπόν αίτηση και ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε αν είχε σχέση με τον πρωθυπουργό. Και λόγω της συγγένειάς του τον προσέλαβαν. Ο στρατηγός Πλαστήρας, λοιπόν, τον κάλεσε και του επέβαλε να παραιτηθεί, λέγοντάς του ότι αν έχει ανάγκη να μείνει μαζί του και να μοιράζονται το λιγο φαγητό που είχε ο ίδιος. Αυτός ήταν ο Πλαστήρας. Εσείς, από την άλλη έχει βολέψει εκατοντάδες χιλιάδες και τους έχετε κάνει πραιτωριανούς για να σας υπερασπίζονται. Και όσο συνεχίζετε να το κάνετε αυτό τόσο θα φεύγουν τα παιδιά μας από την Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία, τραυματίστηκε διαδηλωτής
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η συνάντηση του Δένδια με τον Ερντογάν στην Άγκυρα