“Ο αόρατος εχθρός έχει καταστήσει αόρατη την ελευθερία και τα δικαιώματά μας. Η θρησκευτική λατρεία δεν μπορεί να ανασταλεί.” -Κ. Βαθιώτης στον Focus FM – HXHTIKO

“Βρισκόμαστε μπροστά στο υδροκέφαλο τέρας της ασφάλειας που έχει αφανίσει και καταστήσει παντελώς αόρατη την ελευθερία. Ο αόρατος εχθρός -έτσι όπως αποκαλούν τον κορωνοιό τόσο ύποπτα- έχει καταστήσει αόρατη την ελευθερία και τα δικαιώματά μας” τόνισε μιλώντας στον Focus FM o Καθηγητής ποινικού Δικαίου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης.

Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, αναφέρθηκε και στη χρήση του όρου “ψεκασμένος” από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. “Ο όρος “ψεκασμένος” όταν χρησιμοποιείται από έναν Πρωθυπουργό απαξιωτικά για μια μερίδα πολιτών είναι, όχι απλά τραγικός, αλλά δεν ξέρω πώς να τον χαρακτηρίσω. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν είμαστε ψεκασμένοι επειδή αμφισβητούμε ολοκληρωτικά την πανδημία; (…) Πρόκειται για τρομερή διαστρέβλωση. Δεν υπάρχουν ολικοί, απόλυτοι αμφισβητίες. Υπάρχουν αμφισβητίες του μεγέθους αυτής της πανδημίας, των ουσιαστικών διαστάσεων της και κυρίως της φονικότητας. Ο ιός είναι φονικός, με τί στοιχεία; (…) Τι ποσοστό θνητότητας έχουμε, για να καταλάβουμε αν δικαιολογείται αυτό το παραλήρημα” σημείωσε ο κ. Βαθιώτης, ο οποίος έκανε λόγο για αλλόκοτη διαχείριση της πανδημίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, υπογράμμισε άλλωστε ότι “η επιστήμη προχωρά αμφισβητώντας αυτό που πασάρεται ως αυτονόητο”.

Τέλος, ανέφερε ότι έχουμε αναστολή της θρησκευτικής λατρείας, η οποία -όπως είπε- δεν προβλέπεται ούτε καν στο Άρθρο 48 της κατάστασης πολιορκίας. Η θρησκευτική λατρεία δεν μπορεί να ανασταλεί, τόνισε ο ίδιος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΤο Σάββατο οι ανακοινώσεις της Κεραμέως για το κλείσιμο των σχολείων
Επόμενο άρθροΣύλληψη λαθροδιακινητή στην Εγνατία οδό. Έκρυβε παράνομους μετανάστες στο πορτ μπαγκάζ