“Έξυπνα κτήρια”: Τι είναι τα νέα voucher -Ποιοι οι δικαιούχοι

Νέα τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει πρόγραμμα voucher για την ενίσχυση των κτηρίων προκειμένου να καταστούν «έξυπνα».

Στόχος του προγράμματος που θεσπίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η «Ετοιμότητα για Έξυπνα Κτήρια» με την παροχή οικονομικών κινήτρων στους ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να αντισταθμιστεί το κόστος εγκατάστασης υποδομών, όπως η υποδοχή οπτικής ίνας.
Σημειώνεται πως επιλέξιμα είναι όλα τα κτίρια, εντός των περιοχών παρέμβασης, στις οποίες υπάρχει δίκτυο οπτικών ινών, εκπροσωπούμενα από τους διαχειριστές τους, πλην των κτιρίων ιδιοκτησίας των φορέων γενικής κυβέρνησης.
Παράλληλα, παρέχεται δυνατότητα, στο πλαίσιο των προγραμμάτων που αφορούν παρεμβάσεις στον κτιριακό τομέα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, να περιλαμβάνονται συμπληρωματικά και ευρύτερες παρεμβάσεις ανακαίνισης για αισθητική και λειτουργική ανακαίνιση και αναβάθμιση των κτιρίων και κτιριακών μονάδων.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και υλοποιείται από την «Κοινωνία Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.».

Προηγούμενο άρθροΚορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Αστακός Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στις φλόγες αυτοκίνητο σε πυλωτή στην Καλαμαριά