“Δεύτερο πουλόβερ, κεριά και σπίρτα” η συμβουλή Σόιμπλε για τον χειμώνα που έρχεται

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι «πρακτικές» λύσεις για τον δύσκολο χειμώνα που έδωσε στους συμπατριώτες του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.

Αυτό το χειμώνα θα παγώσουν πολλοί Γερμανοί, σχολιάζει ο δημοσιογράφος της Bild κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Κι ο Σόιμπλε απαντά: «Ας βάλουν τότε ένα πουλόβερ. Ή ίσως και δεύτερο. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε για αυτό, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλά πράγματα δεν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένα».

Όσον αφορά δε το ενδεχόμενο ενός μπλακ άουτ στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο Σόιμπλε έχει λύση: «Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε πάντα μερικά κεριά, σπίρτα και έναν φακό στο σπίτι».

Κακομαθημένοι οι Γερμανοί

Όπως είπε οι Γερμανοί θα πρέπει να μάθουν να ζουν με «σφιγμένο το ζωνάρι» και να πάψουν να είναι «κακομαθημένοι».

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η βοήθεια θα πηγαίνει μόνο σε αυτούς που τη χρειάζονται πραγματικά. Πρέπει να πεις στους άλλους: Αν πρέπει, δεν μπορείς να πας διακοπές. Ο κίνδυνος που βλέπω είναι ότι πιστεύουμε ότι το κράτος είναι κάτι που πρέπει απλώς να παρέχει στους πολίτες του όλο και περισσότερα. Ένα είδος σούπερ μάρκετ όπου οι πολίτες είναι κυνηγοί παζαριών. Οχι!

Αν αφήσουμε στους ανθρώπους να εννοηθεί ότι όλα είναι απεριόριστα, τότε θα έχουν την εντύπωση ότι το κράτος μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτό δεν είναι βιώσιμο!», λέει ο Σόιμπλε στη συνέντευξή του, ομολογώντας ότι και ο ίδιος, όπως και όλοι οι Γερμανοί είναι μια «κακομαθημένη κοινωνία».

Προηγούμενο άρθροΝέες απειλές Τσαβούσογλου: “Αξιολύπητη η Ελλάδα…Το θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά ισχύει για όποιον απειλεί την Τουρκία”
Επόμενο άρθροΤροχαίο με ανατροπή ΙΧ στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης