“Αλαλούμ” με τον προσωπικό γιατρό – “Υπάρχει ζήτημα με την κάλυψη των γιατρών” λέει τώρα ο Πλεύρης

Δεν θα εφαρμοστούν από 1η Οκτωβρίου, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, τα αντικίνητρα για τη μη εγγραφή στον Προσωπικό Γιατρό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ και ότι από την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα κίνητρα, όχι όμως και τα «πέναλτι». Ποια η αιτία; Ακόμη αρκετοί πολίτες δυσκολεύονται να βρουν γιατρό για να εγγραφούν.

«Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον Προσωπικό Γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα. Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Αναφορικά με τα στοιχεία για τον Προσωπικό Γιατρό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, σε 45 ημέρες από τη λειτουργία του διαδικτυακού ιστότοπου έχουν εγγραφεί περίπου 3,5 εκατ. πολίτες και 3.200 γιατροί είναι ενταγμένοι στο σύστημα. Τα φαρμακεία βοήθησαν ιδιαίτερα, καθώς μέσω αυτών εγγράφηκαν σχεδόν 700.000 πολίτες.

 

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2022
Επόμενο άρθροΠάτρα: Σύλληψη 51χρονου για γενετήσιες πράξεις σε ανηλίκους