Την τραγική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο χωριό Μαραθέας Καρδίτσας μετέφερε μέσω του Focus Fm 103,6 η κάτοικος του χωριού Βίβιαν Ζεκίρη.

Όπως είπε στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση κάτοικοι μετακινούνται με βάρκες μέσα στο χωριό προσεγγίζοντας μπαλκόνια σπιτιών όπου βρίσκονται συγχωριανοί τους για είδη πρώτης ανάγκης. Η κατάσταση στη Μαραθέα Καρδίτσας είναι απελπιστική με τις γειτονιές να είναι ακόμα βυθισμένες στα λασπόνερα.

Οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, πρέπει να ανοίξουν το αντλιοστάσιο να υποχωρήσουν τα νερά.

«Γιατί αρνούνται, γιατί δεν μας απαντούν, τι θα γίνει με τα νεκρά ζώα, θα αρρωστήσουμε, ο κίνδυνος εκδήλωσης επιδημιών είναι άμεσος» επεσήμανε η κ. Ζακίρη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου σεισμοπλήκτων «Ελπίδα» Κώστας Γκαντάτσιος που συμμετείχε στη συζήτηση αποδόμησε ένα ένα τα μέτρα που ανακοινωθήκαν από την κυβέρνηση τονίζοντας την άμεση λήψη και άλλων που ενδεχομένως βοηθήσουν πραγματικά.

«Τα μέτρα είναι ελλιπή είναι τα ίδια που ανακοινώθηκαν και για εμάς. Το δράμα σας ξεκινά από εδώ και πέρα, όταν σβήσουν τα φώτα θα μείνετε μόνοι. Θα δείτε μια πολιτεία που έταξε αλλά γρήγορα θα σας ξεχάσει» τόνισε ο κ Γκαντάτσιος .

«Πυρόπληκτοι, σεισμοπαθείς, πλημμυροπαθείς ώρα να ενωθούμε»

Μέσω του Focus FM 103.6 πρότεινε την δημιουργία ομοσπονδίας πληγέντων Ελλάδος. Πυρόπληκτοι, σεισμοπαθείς, πλημμυροπαθείς είναι ώρα να ενωθούμε, είναι άμεση η ανάγκη είπε συντονισμού των πληγέντων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:

Προηγούμενο άρθροΣυλληψη Τούρκου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Έφερε πλαστό διαβατήριο, δύο πλαστές ταυτότητες και σφαίρες
Επόμενο άρθροΔΕΘ-Α ΠΑΡΕΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ! ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ!