Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αττική, το Λουτράκι και η Βοιωτία με μεγάλες πυρκαγές να φέρνουν εικόνες καταστροφής.  Σε αρκετές περιπτώσεις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε Καλύβια και Σαρωνίδα.  Μέχρι τα Κύθηρα εφτασε ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική. Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στο Λαγονήσι. Στις φλόγες τα Δερβενοχώρια. Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Λάππα Αχαίας

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εθελοντών πυροσβεστών και των εθελοντικών ομάδων που επιχειρούν. Ταυτόχρονα ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει και η ελληνική αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

Εικόνες απόλυτης θλίψης και στο Λουτράκι, με καμένα σπίτια και υλικές ζημιές.

Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αρκετές πηγές. Εκδόθηκαν εδώ τρία μηνύματα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Καλή θέα, παιδεία, ειρήνη. Στη συνέχεια από δω και στο τρίτο μήνυμα από Ιστιαία, Καλαμάκι και Παράδεισο προς ασφαλή σημεία.

Ελεύθερος αφέθηκε ο αλλοδαπός, ο οποίος είχε προσαχθεί ως ύποπτος για την έναρξη της πυρκαγιάς στην περιοχή του Κουβαρά, που ξέσπασε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για ένας 32χρονο ρουμανικής υπηκοότητας, τον οποίο είχαν υποδείξει κάτοικοι της περιοχής με το αιτιολογικό ότι εκτελούσε εργασίες.

Συνεχής είναι η ενημέρωση της τροχαίας για την κυκλοφορία των οχημάτων. Λίγο μετά τις 20:00 έχει διακοπεί η κυκλοφορία 1. Στη Λ. Αθηνών – Σουνίου και Λ. Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο, 2. Στη Λ. Αθηνών – Σουνίου και Λ. Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα, 3. Επί της επαρχιακής οδού Κερατέας – Αναβύσσου από Κερατέα προς Ανάβυσσο.

Σε άμεση ετοιμότητα έχουν τεθεί πλωτά του λιμενικού σώματος αλλά και ιδιωτικά σκάφη, προκειμένου να συνδράμουν στα μέτωπα των πυρκαγιών εφόσον απαιτηθεί, στην περιοχή του Κουβαρά και στο Λουτράκι. Όπως ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα έξι πλωτά του λιμενικού, δύο επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, ένα ιδιωτικό ταχύπλοο, ένα αλιευτικό και ένα ρυμουλκό βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή της Φώκαιας. Επίσης τρία αλιευτικά ένα ιδιωτικό ταχύπλοο στη Βουλιαγμένη και ένα επαγγελματικό τουριστικό σκάφος στο Φλοίσβο.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στον Κουβαρά:Αφέθηκε ελεύθερος ο άνδρας που προσήχθη ως ύποπτος
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ