Πυρκαγιές:Χωρίς ενεργό μέτωπο Ρόδος, Κέρκυρα και Μαγνησία

Τα νέα για τις πυρκαγιές από τα μέτωπα είναι θετικά, καθώς ένα βράδυ χωρίς προβλήματα πέρασαν οι κάτοικοι της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Μαγνησίας. Ωστόσο, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει πιθανότητα αναζωπυρώσεων, ενώ πολλές περιοχές της χώρας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και σήμερα.

Η Πυροσβεστική δηλώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα και τυχόν περιστασιακές εστίες αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διατήρηση ισχυρών επίγειων δυνάμεων σε στρατηγικές τοποθεσίες και, όταν χρειάζεται, με τη χρήση εναέριων μέσων.

Ελεγχόμενες ήταν και οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Κέρκυρας καθώς στο σημείο βρισκόντουσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και εναέρια μέσα.

Χθες στη Ρόδο υπήρχαν κάποιες αναζωπυρώσεις σε περιοχές ανάμεσα σε Βάτι, Προφύλια – Γεννάδι – Λάρδο,  αλλά τέθηκαν έγκαιρα υπό έλεγχο. Ταυτόχρονα, μικρές φωτιές ξέσπασαν και σε αγροτικές περιοχές του Βόλου, οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο από επίγειες δυνάμεις και τη συνδρομή επτά αεροπλάνων που πετούσαν στην περιοχή σε τακτά χρονικά διαστήματα

Αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή πυρκαγιά στη βορειοανατολική Κέρκυρα περιορίστηκαν ουσιαστικά λόγω της παρουσίας ισχυρών επίγειων δυνάμεων και εναέριων μέσων στο σημείο.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα-Αίθριος με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες
Επόμενο άρθρο“Πυρά” Κυριάκου Βελόπουλου κατά των Ελληνικών Hoaxes – Ο ρόλος των Hoaxes στη δολοφονία της δημοκρατίας – Ο απόστρατος ναρκαλιευτής που είναι και με τον “χωροφύλαξ και με τον… αστυφύλαξ”