Βελτιωμένη η εικόνα στη Δαδιά – Πυρκαγιά και στο Βραχάσι Λασιθίου

ÖùôéÜ îÝóðáóå ôï ìåóçìÝñé óå äýóâáôç äáóéêÞ ðåñéï÷Þ ôïõ ÎõëïêÜóôñïõ Êïñßíèéáò, ÓÜââáôï 17 Ìáñôßïõ 2018. Óôçí êáôÜóâåóç ðáßñíïõí ìÝñïò 27 ï÷Þìáôá ìå 60 ðõñïóâÝóôåò, ôìÞìá ðåæïðüñùí êáé åèåëïíôÝò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÂÁÓÉËÇÓ ØÙÌÁÓ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα στην περιοχή Βραχάσι Λασιθίου της Κρήτης. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 02.00 για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό. Στην περιοχή επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 οχήματα.

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου, στο δάσος Δαδιάς. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, η εικόνα από το νοτιο-νοτιοδυτικό μέτωπο είναι καλή, ενώ τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα. Υπάρχουν μόνο, όπως είπε, διάσπαρτες μικροεστίες που ονομάζονται «καντηλάκια» στην πυροσβεστική ορολογία, όπου εκεί επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ενώ αμείωτη είναι και η προσπάθεια από το επίγεια μέσα για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ συνελήφθησαν χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας άνδρας και μια γυναίκα περίπου 50-55 ετών, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Μικρό Κατερήνι Μάνδρα Αττικής.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές και καταιγίδες
Επόμενο άρθροΧαλκιδική: Νεκρός 27χρονος σε τροχαίο στη Μουδανίων-Παλιουρίου – Επτά τραυματίες