Πυρκαγιά σε δασική έκταση μετά τα διόδια Ελευσίνας-Κλειστή η Ε.Ο. προς Κόρινθο

Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα σε δασώδη έκταση που γειτνιάζει με την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και συγκεκριμένα στο 29ο χιλιόμετρο, μετά  τα διόδια Ελευσίνας προς Κόρινθο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρινόμενη έγκαιρα στο περιστατικό εξέδωσε συναγερμό και κινητοποιήθηκε άμεσα. Παράλληλα, η Τροχαία εφάρμοσε μέτρα διακοπής της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου με προορισμό την Κόρινθο, που καλύπτει το τμήμα μεταξύ των διοδίων Ελευσίνας και του κόμβου Νέας Περάμου. Κατά συνέπεια, τα οχήματα ανακατευθύνονται σε εναλλακτική διαδρομή μέσω της παλαιάς εθνικής οδού στη συγκεκριμένη ζώνη.

Με βάση τα αρχικά δεδομένα, η ανάφλεξη ενός οχήματος οδήγησε στο ξέσπασμα της πυρκαγιάς, που στη συνέχεια διευκόλυνε ο άνεμος, με αποτέλεσμα την επέκταση της φωτιάς σε ξερά χόρτα στην πλαγιά.

Σύμφωνα με την έκθεση της Πυροσβεστικής, υπάρχουν κατοικίες διάσπαρτες σε όλη την περιοχή, χωρίς όμως να απειληθούν άμεσα μέχρι τις 4 το πρωί. Στη διαδικασία κατάσβεσης επιχειρούν ενεργά 58 πυροσβέστες μαζί με δύο ομάδες πεζοπόρων και 21 οχήματα.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη:Ποιες περιοχές σήμερα θα έχουν διακοπή ρεύματος
Επόμενο άρθροΧανιά:Στον ανακριτή οι συλληφθέντες του κυκλώματος εμπορίας βρεφών