Πύρινος όλεθρος σε Πεντέλη, Παλλήνη και Γέρακα – Καίγονται σπίτια

Πύρινος εφιάλτης στην Πεντέλη με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Συναγερμός έχει σημάνει για ένα νέο μέτωπο που έχει ξεκινήσει από τη λεωφόρο Κύπρου στο Ντράφι έχει πάρει κατεύθυνση και κινείται με ταχύτητα προς τη λεωφόρο Μαραθώνος. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος, για να περιορίσουν τη φωτιά ώστε να μη περάσει στο ρεύμα προς Αθήνα. Καίγονται σπίτια στο Ντράφι, τον Γέρακα και στην Ανθούσα ενώ ακούγονται συνεχώς εκρήξεις.

Στις 06:00 το πρωί σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα. Σε πρώτο κύκλο 8 εναέρια (6 ελικόπτερα -το ένα συντονιστικό και 3 αεροσκάφη CL415 και σε δεύτερο κύκλο άλλα 8.

Λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Για ολονύχτια «μάχη» που δόθηκε στην Πεντέλη μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, ο οποίος τόνισε πως η ένταση των ανέμων έκανε ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, πυροσβέστες και πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας για παροχή βοήθειας. Το ΕΚΑΒ μετέφερε 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά και τραυματισμούς στο 251 ΓΝΑ και 5 πολίτες διακομίσθηκαν, ένας στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα, 3 στον Ερυθρό Σταυρό και ένας Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

 

 

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη – Εκκενώνεται το Ντράφι – Στα πρώτα σπίτια η φωτιά
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία και σήμερα για έξι ώρες