Πύρινος εφιάλτης σε Ηλεία, Έβρο και Λέσβο

ÖùôéÜ îÝóðáóå ôï ìåóçìÝñé óå äýóâáôç äáóéêÞ ðåñéï÷Þ ôïõ ÎõëïêÜóôñïõ Êïñßíèéáò, ÓÜââáôï 17 Ìáñôßïõ 2018. Óôçí êáôÜóâåóç ðáßñíïõí ìÝñïò 27 ï÷Þìáôá ìå 60 ðõñïóâÝóôåò, ôìÞìá ðåæïðüñùí êáé åèåëïíôÝò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÂÁÓÉËÇÓ ØÙÌÁÓ

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα, καθώς τα μέτωπα μαίνονται σε σε Ηλεία και Εβρο ενώ δραματικές είναι οι ώρες και στη Λέσβο, όπου ακόμη η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν φαίνεται να απειλούνται οικισμοί και με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν σε όλα τα πύρινα μέτωπα τα εναέρια μέσα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα τις οι ρίψεις νερού για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς που καίει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, εστάλη νέο μήνυμα του 112 εστάλη για τους κατοίκους της Δαδιάς Εβρου, όπου η μεγάλη οικολογική καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου συνεχίζεται.Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το χωριό πλέον δεν απειλείται πλέον, ωστόσο η πυρκαγιά κατευθύνθηκε στα βορειοανατολικά προς εθνική οδό.

Στη δασική πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 320 πυροσβέστες, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΛ.ΑΣ., οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Δραματικές ώρες στην Ηλεία

Εφιαλτικές ήταν οι ώρες που έζησαν μέχρι και αργά χθες τα βράδυ, οι κάτοικοι στα Κρέστενα Ηλείας καθώς η πυρκαγιά κατευθύνθηκε νοτιοανατολικά προς το χωριό Γρύλλος και την περιοχή Άγιος Αθανάσιος.

Μέχρι χθες το βράδυ, επιχειρούσαν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 43 οχήματα.

Στο χωριό Γρύλλος έχει γίνει προληπτική απομάκρυνση ηλικιωμένων, ενώ γενικότερα εστάλη μήνυμα από το 112 για αποφυγή των μετακινήσεων στην περιοχή.

Πύρινος εφιάλτης στη Λέσβο

Το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη στη Λέσβο, κοντά στα Βατερά.

Επιχειρούν 83 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα. Επίσης επιχειρούν από αέρος 6 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός – Να πάτε διακοπές
Επόμενο άρθροΕκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων