Σκληρή είναι η απάντηση των σιδηροδρομικών στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έβαλε στο κάδρο των ευθυνών για το ξεχαρβάλωμα των σιδηροδρόμων και τους συνδικαλιστές επαναφέροντας φράσεις μνημονιακών ετών και μιλώντας για «εργατοπατέρες» και «συντεχνίες που εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση του προσωπικού των τρένων μας».

Οι δηλώσεις αυτές και η προσπάθεια επιμερισμού ευθυνών και στους εργαζομένους την ώρα που είναι ακόμα νωπή η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και πλέον γνωστές σε όλους οι προειδοποιήσεις ετών του προσωπικού του σιδηροδρόμου για τα κρίσιμα κενά ασφαλείας στη λειτουργία των τρένων, εξόργισαν τους σιδηροδρομικούς.
«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δε βάζουν μυαλό. Εάν είχε ακούσει και είχε συναντήσει τους εργατοπατέρες, τους οποίους επικαλείται, θα είχαν σωθεί δεκάδες ζωές», λέει στο «Έθνος» ο πρόεδρος των Εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Βασίλης Ζαβογιάννης.

«Σήμερα έχουμε 57 νεκρούς. Θα είναι καλό να πάμε σε μία ομαλή διαδικασία γιατί κι εμάς μας ενδιαφέρει η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, του ασφαλούς σιδηροδρόμου γιατί εκτός των επιβατών, έχουμε και νεκρούς συναδέλφους μας.
Μας ενδιαφέρει λοιπόν και η δική μας ακεραιότητα και των επιβατών. Η έκκληση που κάναμε πάντοτε σαν σωματείο είναι μην προσπαθήσετε να μας ματώσετε τα χέρια. Θα μας βρείτε απέναντι. Ο υπουργός που συναντήσαμε ευτυχώς δεν είχε πρόθεση να δυναμιτίσει το κλίμα. Κάποιοι όμως που μας μάτωσαν τα χέρια αν το συνεχίσουν, θα το βρουν μπροστά τους γιατί η κοινωνία πλέον δε θέλει θύμα εργαζόμενο», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης αμέσως μετά τη συνάντηση των σιδηροδρομικών με τον εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών, υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο κ. Τσικαλάκης αναφερόμενος στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, απάντησε ότι αυτό που έγινε στον σιδηρόδρομο είναι ένα «διαχρονικό έγκλημα», το οποίο οδήγησε στην εθνική τραγωδία συμπληρώνοντας πως το κλειδί για τον σιδηρόδρομο είχε γυρίσει από τους υπεύθυνους χρόνια πριν προς τη λάθος κατεύθυνση: «Έγινε το λάθος, το έχει αποδεχτεί. Κακώς που έγινε ένα ανθρώπινο λάθος που στοιχίζει τόσες ζωές. Υπάρχουν όμως και άλλοι που γύρισαν το κλειδί ανάποδα. Χρόνια πίσω»…
Συνέστησε ψυχραιμία προειδοποιώντας ότι «καλό είναι να μην υπάρχουν αντεγκλήσεις και ειδικά από κάποιους υπουργούς, οι οποίοι έχουν βάλει το χέρι τους σε όλο αυτό το διαχρονικό έγκλημα και μάλιστα τελευταία προκάλεσαν και τους σιδηροδρομικούς κόβοντας τούρτες με τη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ».
Υπενθυμίζεται ότι στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός είχε πει πως «όλοι φταίμε και ας το ομολογήσουμε με θάρρος. Από κυβερνήσεις και διοικήσεις που επί χρόνια κατάντησαν ένα κρίσιμο έργο «γιοφύρι της Άρτας», μέχρι κάποιες συντεχνίες που ταυτόχρονα εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση του προσωπικού των τρένων μας».
Είχε αναφερθεί μάλιστα σε μία «δύσκολη μάχη» λέγοντας: «Το έμαθα καλά όταν ως απλός βουλευτής είχα έρθει σε σύγκρουση με «εργατοπατέρες» της δικής μας παράταξης ή όταν ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πάλευα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων εν μέσω πάρα πολλών αντιδράσεων».
Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθρο42χρονος κλείδωσε το 7χρονο παιδί του μόνο στο διαμέρισμα κι έφυγε
Επόμενο άρθροΗράκλειο: Χτυπούσε την σύζυγό του μέσα στη μέση του δρόμου και την έστειλε στο νοσοκομείο