Ψεκασμοί σήμερα σε περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης λόγω κρούσματος ιού του Δυτικού Νείλου – Σύστήνεται η μη κυκλοφορία

Φωτογραφία Αρχείου

Ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της κοινότητας Ηρακλείου να αποφύγουν οποιαδήποτε κυκλοφορία στην περιοχή τους σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 23:00 και μετά, καθώς θα πραγματοποιηθούν έκτακτοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, λόγω εμφάνισης κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου.

Θα πραγματοποιηθούν επίγειοι ψεκασμοοί ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) που πραγματοποιείται για τη δραστική μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν:

  • Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της δράσης διαπιστωθεί η παρουσία πολίτη στον δρόμο, τότε ο υπεύθυνος είναι υποχρεωμένος να σταματήσει τον ψεκασμό ώστε ο πολίτης να μην έρθει σε επαφή με το ψεκαστικό υγρό. Ωστόσο, η διακοπή της διαδικασίας του ψεκασμού περιορίζει τη δράση του.
  • Κατά τη διάρκεια των ψεκασμών οι πολίτες συστήνεται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους και να τα διατηρήσουν δροσερά είτε με τη χρήση ανεμιστήρων, είτε με τη χρήση κλιματιστικών.
  • Ειδική μέριμνα οφείλεται να δοθεί για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
  • Οι κάτοικοι οφείλουν να φροντίσουν να μην αφήσουν αντικείμενα οικιακής χρήσης (ρούχα, παιχνίδια), εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο, ενώ πρέπει να μεριμνήσουν και για τη μεταφορά οικόσιτων ζώων σε κλειστό χώρο.
Προηγούμενο άρθροΠολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΤέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη