Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Χαλκιδική, Θάσο και Σέρρες

Απεγκλωβισμοί, πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές ρεύματος, συνθέτουν την εικόνα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν στη Θάσο, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς. Δέχθηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής, σε Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι ενώ στον Πολύγυρο τα νοικοκυριά έμειναν χωρίς νερό λόγω βλάβης που προκάλεσε η κακοκαιρία σε γεώτρηση.

Μάχη για να καθαρίσουν τις λάσπες στο παραλιακό μέτωπο από την Τορώνη ως τη Συκιά και τη Σάρτη δίνουν κάτοικοι, επαγγελματίες και δήμος στη Σιθωνία. Οι χθεσινές πλημμύρες έβγαλαν τη θάλασσα στη στεριά, ενώ στη γέφυρα της Συκιάς κατέρρευσε ένα τοιχίο αντιστήριξης από την παλιά κατασκευή.

Στις Σέρρες, δέντρα έπεσαν λόγω της ισχυρής καταιγίδας και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στους δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας και Σιντικής, ενώ χωρίς ρεύμα έμεινε και κομμάτι του κέντρου της πόλης των Σερρών, όπως και τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών.

Η Πυροσβεστική πραγματοποίησε εννέα κοπές δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ κρίθηκε αναγκαίο να συνδράμει σε τέσσερις απεγκλωβισμούς ατόμων.

 

Προηγούμενο άρθροΡέθυμνο: Ηλικιωμένη τραυματίστηκε όταν υποχώρησε το δάπεδο του σπιτιού της
Επόμενο άρθροNorth Evia Samos Pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα vouchers