Έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας μας και ιδιαίτερα την Πάτρα, την Πρέβεζα, την Άρτα, την Λήμνο αλλά και το Μεσολόγγι. Επίσης τα πρώτα χιόνια έπεσαν ήδη σε Κοζάνη, Καρδίτσα, Φλώρινα και Τρίκαλα.Στην Πάτρα και συγκεκριμένα στον δρόμο Πατρών-Πύργου η θάλασσα έχει βγει κυριολεκτικά στη στεριά και έχει πλημμυρίσει τα πάντα.

Στον αέρα βρέθηκε πτέρυγα δημοτικού σχολείου στην Άρτα μετά την υποχώρηση του στηθαίου στήριξης η οποία οφείλεται στης έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Στο μεταξύ στην Λήμνο ο ισχυρός άνεμος κατάφερε να βγάλει την θάλασσα στον δρόμο με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές. Την ίδια ώρα στην Πρέβεζα ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές ενώ οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα στο Εθνικό δίκτυο και σε επαρχιακές οδούς. Στο Μεσολόγγι οι ισχυροί άνεμοι και τα ορμητικά νερά έβγαλαν αρκετές βάρκες στην στεριά.

Η ισχυρή κακοκαιρία έπληξε και της νησιωτικές περιοχές όπως το λιμάνι της Τήνου το οποίο “βούλιαξε” στο νερό.

Κλειστή σήμερα η γραμμή Καβάλα-Πρίνου Θάσου, ενώ στην Κέρκυρα τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ηγουμενίτσα Λευκίμμη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Την ίδια ώρα στα λευκά ντύθηκαν Κοζάνη, Καρδίτσα και Τρίκαλα ενώ από το πρωί χιονίζει και στην Φλώρινα.Το χιόνι, ήταν ιδιαίτερα έντονο, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιονίζει σε όλα τα ορεινά ακόμη και στην περιοχή της Πρέσπας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής
Επόμενο άρθροΣοκ στο Αγρίνιο: Σκότωσε την μητέρα και τραυμάτισε την γιαγιά του