Πρόβλεψη-φωτιά για το πετρέλαιο θέρμανσης με 1,70 ευρώ το λίτρο

Εφιαλτικές είναι οι εκτιμήσεις των πρατηριούχων καυσίμων για την τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης, που παραδοσιακά η διανομή του ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σημειώνει πως αν ξεκινούσε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του θα κυμαινόταν περί τα 1,70 ευρώ το λίτρο, κάτι που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα εκτοξεύσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ τα περισσότερα νοικοκυριά δεν θα καταφέρουν να θερμανθούν τον φετινό χειμώνα, λόγω της απαγορευτικής τιμής.

Όπως επισημαίνεται σε επιστολή της ομοσπονδίας προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να προληφθεί μια νέα κρίση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει άμεσα και πριν από την έναρξη της περιόδου να μειώσει δραστικά τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Είναι επιτακτική ανάγκη για μια φορολογική παρέμβαση στην αγορά καυσίμων. Όπως συνέβη εδώ και μήνες σε άλλες χώρες, όπως πχ. στην Κύπρο, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, έτσι πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών σήμερα
Επόμενο άρθροΑκάρ: Οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας συνεχίζονται – Η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει την «αυθάδεια» της