Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή 21 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, ζήτησαν και έλαβαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση παράνομης αγοραπωλησίας αρχαιοτήτων που εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Σε βάρος τριών εκ των κατηγορουμένων ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και επιπλέον για αποδοχή και διάθεση μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τετελεσμένη από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Εναντίων των υπολοίπων που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εκτός από τον αλλοδαπό στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα αποδοχής μνημείων. Επιπλέον, δύο από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην αποδοχή και διάθεση μνημείων και δύο ακόμη για παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείων τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Τα επτά άτομα που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό δύο ακόμη ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας Κρήτης και αποσπούν χρήματα
Επόμενο άρθροΤο Σάββατο διαλύεται η Βουλή και ξεκινάει η προεκλογική περίοδος- Ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό