Πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου για ευρεία διάσκεψη με τη συμμετοχή των κομμάτων, των δημοσιογραφικών ενώσεων, ενώσεων τεχνικών και εργαζομένων καθώς και ιδιοκτητών των τηλεοπτικών καναλιών επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης περί της “τακτοποίησης εκκρεμών θεμάτων στα ΜΜΕ”.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ, ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ “ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ”.

Μετά την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο για την τακτοποίηση εκκρεμών θεμάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χωρίς καν να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους, εργαζομένους, τεχνικούς, δημοσιογράφους κλπ, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά συμπεριφέρεται με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Θεωρούμε αδιανόητο στα όρια της αντιδημοκρατικής επιβολής να μη λαμβάνεται υπόψη ότι μιλάμε για εργαζόμενους ανθρώπους και ότι δεν μπορεί εν μία νυκτί αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν άνεργοι.

Μετά κι από την επικοινωνία που είχαμε με προεδρεία δημοσιογραφικών ενώσεων, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αισθάνεται την υποχρέωση να προτείνει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση να γίνει μία ευρεία σύσκεψη όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων, δημοσιογράφων, τεχνικών, καναλαρχών, κυβέρνησης και κομμάτων αντιπολιτεύσεως ώστε να βρεθεί επιτέλους η χρήση τομή σε ένα μείζον θέμα που ταλαιπωρεί την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες: Το θέμα της ελεύθερης τηλεόρασης.

Έτσι αναμένουμε ανταπόκριση και από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς στην συγκεκριμένη πρόταση μας που απεδέχθη και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αλλά και τα υπόλοιπα προεδρεία των υπολοίπων ενώσεων. Κλείνοντας να επισημάνουμε στην κυβέρνηση ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και στην δημοκρατία επιβάλλεται διάλογος αλλιώς το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ανήκει σε άλλους πολιτικούς και σε άλλα καθεστώτα.
Καλούμε την κυβέρνηση αφού αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου, να καλέσει τα κόμματα σε σύντομο χρονικό διάστημα για ευρεία συζήτηση και σύσκεψη.

Προηγούμενο άρθρο«Μαγεμένη Πύλη» δήμου Παύλου Μελά, το ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης.
Επόμενο άρθροΤσίπρας: Ακόμα ένας γιατρός χάθηκε χθες άδικα στα Γιαννιτσά.