Πρόστιμο 6.000 ευρώ για προσβλητικές αναρτήσεις στο Facebook

Η ελληνική Δικαιοσύνη με απόφαση σταθμό «βάζει» φρένο σε χρήστες που αναρτούν προσβλητικά και κακόβουλα σχόλια στο Facebook.

Το Facebook είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των κοινωνικών δικτύων.
Σύμφωνα με την πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας του facebook, αλλά και τις ρυθμίσεις που προσφέρει, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τον βαθμό δημοσιότητας του προφίλ τους.
Μάλιστα, κατά την επίσημη ιστοσελίδα αυτού (facebook), θεσπίζεται τεκμήριο ότι ο χρήστης επιθυμεί τη διάδοση των πληροφοριών του και όχι την προστασία τους.
Επίσης, έχει τη δυνατότητα να καταστήσει δημόσια κι ελεύθερα πρσβάσιμα σε όλους (ακόμη και σε χρήστες τού διαδικτύου που δεν έχουν λογαριασμό στο «facebook») τα στοιχεία αυτά, με την καταχώρησή τους στον εν λόγω ιστότοπο χωρίς ρυθμίσεις ασφαλείας – «ανοιχτόπροφίλ».
Χιλιάδες είναι βέβαια οι περιπτώσεις κατά τις οποίες πολλοί χρήστες προχωρούν σε προσβλητικά και ανήθικα σχόλια σε βάρος άλλων προσώπων.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ οι δικαστές του Εφετείου Πειραιά, σε υπόθεση που αφορούσε αναρτήσεις στο Facebook από το περιεχόμενο των οποίων παρουσιαζόταν ένας χρήστης ανέντιμος και αναρτήθηκαν προσβλητικά σχόλια προς το πρόσωπό του, υποχρέωσαν χρήστη να πληρώσει αντίτιμο ύψους 6000 ευρώ.
Στην υπόθεση που ήρθε ενώπιόν τους, οι αναρτήσεις και τα σχόλια έκριναν ότι έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του προσώπου όπου αναφερόταν ο χρήστης, αφού τα παρακολούθησε και πολύ μεγάλος αριθμός προσώπων που ακολουθούσαν τον χρήστη.
Οι δικαστικοί λειτουργοί κρίνοντας ορθά την συγκεκριμένη υπόθεση, του είδους, της βλάβης αλλά και του ψυχικού άλγους που προκλήθηκε στο πρόσωπο που αφορούσαν τα σχόλια, υποχρεώνει τον χρήστη του Facebook να αποζημιώσει τον αντίδικό του με 6000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Διέρρηξαν Λύκειο με λεία τα χρήματα της πενταήμερης εκδρομής
Επόμενο άρθροΙσπανία: Δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην Καταλονία