Προσωπικός γιατρός: Τέλη του μήνα οι εγγραφές σε νέες ειδικότητες

Από τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα μπορούν οι πολίτες να αναζητούν γιατρών ειδικοτήτων όπως οι καρδιολόγοι, οι πνευμονολόγοι και άλλοι για χρονίως πάσχοντες, ώστε να τους επιλέξουν ως προσωπικούς τους γιατρούς.

Εδώ και λιγότερες από δέκα ημέρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία συμβάσεων γιατρών ειδικοτήτων με τον ΕΟΠΥΥ και στο τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα μπορεί να ανοίξει η πλατφόρμα για να προγραμματίζουν με αυτούς ραντεβού οι πολίτες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Σε εξέλιξη είναι ήδη τα ραντεβού με τους υπάρχοντες παθολόγους και γενικούς γιατρούς, έχοντας ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Σε προσωπικό γιατρό έχουν ήδη εγγραφεί περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια πολίτες και έχουν ενσωματωθεί περίπου 3.500 γιατροί
Προσωπικοί γιατροί μπορούν πλέον να είναι και γιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογία, που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.
Πιο συγκεκριμένα:
Αιματολόγοι
Γαστρεντερολόγοι
Ενδοκρινολόγοι – διαβητολόγοι
Καρδιολόγοι
Νευρολόγοι
Νεφρολόγοι
Ρευματολόγοι
Παθολόγοι ογκολόγοι
Πνευμονολόγοι – φυματιολόγοι
Ιατροί Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Η συμμορία που κλέβει ζαντολάστιχα ανέλαβε ξανά δράση
Επόμενο άρθροΣτην Ολομέλεια η συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών του Ν. Ανδρουλάκη