Προσοχή νέο παραπλανητικό μήνυμα: «Δικαιούστε επιστροφή φόρου από την Εφορία»

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει για την ύπαρξη νέων παραπλανητικών μηνυμάτων που σκοπό έχουν να εξαπατήσουν το κοινό με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr.

Όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σάς ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».
«Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων», αναφέρει.
«Για την προστασία σας:
1. Μην επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
2. Μην ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
3. Διαγράψετε αμέσως το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.
Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.
Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας».

Προηγούμενο άρθροΑντιβηχικό σιρόπι Doc-1 Max: Αποσύρεται αφού θεωρείται ύποπτο για 18 θανάτους παιδιών
Επόμενο άρθροΒρετανία: Τουλάχιστον 100 οι νεκροί από στρεπτόκοκκο Α- Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί