Νέα ηλεκτρονική απάτη – Παριστάνουν τους courier και με sms αδειάζουν λογαριασμούς

Μια νέα απάτη έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη γκάμα των απατεώνων μέσω διαδικτύου οι οποίοι άρχισαν να παριστάνουν και τις εταιρείες μεταφορών courier.

Τα μηνύματα sms που στέλνουν στα θύματά τους, περιλαμβάνουν σύνδεσμο ο οποίος παραπέμπει σε πλαστή ιστοσελίδα της εταιρείας courier και ενημερώνουν τον παραλήπτη ότι για την παραλαβή του δέματός του, θα πρέπει να καταχωρήσει τα προσωπικά του στοιχεία και τα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας, για πληρωμή μικρού χρηματικού ποσού ως οφειλή.

Με την τοποθέτηση των στοιχείων των τραπεζικών καρτών, οι δράστες έχουν την δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν για απόσπαση τυχών διαθέσιμων χρηματικών ποσών.

Οι διωκτικές αρχές ηλεκτρονικού εγκλήματος καλού τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κακόβουλες αυτές ενημερώσεις και πάντοτε να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του αποστολέα και της ιστοσελίδας. Επίσης δεν πρέπει να δίνουν πουθενά τα στοιχεία της κάρτας τους αν δεν είναι σίγουροι.

Σε περίπτωση που πολίτες έχουν ήδη τοποθετήσει τα στοιχεία των τραπεζικών τους καρτών, θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με την τράπεζά τους και να προβαίνουν σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν.

Προηγούμενο άρθροΧαλκιδική: 77χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της
Επόμενο άρθροΔίκη Μάνδρα: Σήμερα η απόφαση για την φονική πλημμύρα του 2017