Προσλήψεις στο Δημόσιο: Με… πανελλαδικές εξετάσεις οι επόμενοι διορισμοί

Με σημαντικές αλλαγές έρχεται τον προσεχή Μάρτιο ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τη μόνιμη κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου σε ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μάκη Βορίδη, αλλάζει η διαδικασία στελέχωσης του Δημοσίου. Νομοθετική ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας φανερώνει τις αλλαγές στη διαδικασία διεξαγωγής του νέου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Η… καινοτομία του διαγωνισμού έγκειται στο γεγονός ότι πλέον θα εκδίδεται μία και μόνο πρόσκληση, η οποία θα αφορά ευρύτερες κατηγορίες, χωρίς, δηλαδή, να είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν στον διαγωνισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, στην πραγματικότητα δημιουργείται μία δεξαμενή υποψηφίων οι οποίοι θα αξιοποιηθούν όταν προκύψει θέση, με βάση πάντα τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού και της μοριοδότησης, από την οποία οι φορείς θα μπορούν να αντλούν προσωπικό χωρίς τις καθυστερήσεις που εμφάνιζε η σημερινή διαδικασία προσλήψεων. Σε αυτή τη δεξαμενή δε, θα βρίσκονται σε… αναμονή επιτυχόντες αποκλειστικά Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Πρόθεση του Υπουργείου είναι η πρόσκληση να έχει εκδοθεί τον Οκτώβριο ή το αργότερο αρχές Νοεμβρίου και ο διαγωνισμός να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Νέα πορεία κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Επόμενο άρθροΗΧΗΤΙΚΟ: O George Vorreas στην εκπομπή του Γιάννη Μπέκα