Προς τις Κάλπες // Κ.Ελευθερίου

Φτάσαμε λοιπόν….απέχουμε μια ανάσα πλέον από τις εκλογές. Τις εκλογές που εδώ και 3 χρόνια περιμέναμε πως και πως για να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας προς τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και να κάνουμε τις φωνές μας να ακουστούν. Πολύς κόσμος δε κάνει τίποτε άλλο τα τελευταία χρόνια από το να καταριέται τα παλιά κόμματα εξουσίας και να
ορκίζεται σε θεούς και δαίμονες πως θα τα μαυρίσει στις εκλογές.

Το ερώτημα είναι όμως αν, την ώρα που θα βρίσκεται πίσω από το παραβάν, μόνος με τα ψηφοδέλτια, θα επιλέξει κάτι διαφορετικό ή αν το χέρι του θα πάει ενστικτωδώς εκεί που πήγαινε τόσες δεκαετίες.
Το παρόν κείμενο δεν απευθύνεται τόσο στο κοινό του Focus που ξέρει τι θα ψηφίσει αλλά και γιατί θα το ψηφίσει. Απευθύνεται σε αυτούς που ακόμα προσπαθούν να επιλέξουν το κόμμα ή τον υποψήφιο που θα στηρίξουν. Αυτούς που βομβαρδίζονται διαρκώς από
καθεστωτική προπαγάνδα και από κόμματα κλόουν που δημιουργήθηκαν με την ελπίδα να στερήσουν ψήφους από υποψηφίους οι οποίοι έχουν όντως κάτι να πουν. Απευθύνεται επίσης και σε αυτούς που έχουν σιχαθεί τα παλιά κόμματα εξουσίας αλλά “το χέρι τους δε μπορεί να πάει αλλού”.

Πάμε λοιπόν να δούμε σύντομα τις παγίδες που έχουν στήσει για τη ψήφο σας και το παιχνίδι που παίζουν κάτω από τη μύτη μας.

Ας τα πάμε με χρονολογική σειρά.

Προς τους παλαιότερους

Σε εσάς που έχετε ζήσει περισσότερα από εμένα δεν είναι ανάγκη να πω πολλά σχετικά με το ποιοί ήμασταν και που καταντήσαμε να είμαστε σήμερα. Εσείς ήσασταν στην ακμή σας όταν είδατε τις φούσκες του χρηματιστηρίου, τις φούσκες των Ολυμπιακών, τις υποσχέσεις
για μια χρυσή Ελλάδα υπό την καθοδήγηση του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλα αυτά για να φτάσουμε το Πάσχα του 2023 να θεωρούμε το κατσικάκι προϊόν υπερπολυτελείας, εφάμιλλο της πόρσε…
Γνωρίζω πως πολλοί μπορεί να εξαπατηθήκατε στο παρελθόν από τα καθεστωτικά κόμματα εξουσίας. Γνωρίζω πως πολλοί τα στηρίζετε χρόνια. Γνωρίζω πως αρκετοί αισθάνεστε υποχρεωμένοι να τα ψηφίσετε γιατί “πατροπαράδοτα” τα στήριζε η οικογένειά σας.

Είναι καιρός να αφήσετε τα λάθη και τους δεσμούς τους παρελθόντος πίσω και να βοηθήσετε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για το μέλλον της χώρας. Ένα μέλλον καθαρό από σκάνδαλα, ρουσφέτια, οικογενειοκρατίες και εγκληματικά συστήματα πατρωνίας που στραγγαλίζουν το
μέλλον της χώρας.

Αν όχι για το μέλλον των παιδιών ή τον εγγονιών σας έστω για τη δική
σας ποιότητα ζωής. Σε αυτούς από εσάς που θα απαντήσουν το κλασσικό “δε με νοιάζει, εγώ σε 2-3 χρόνια θα πεθάνω, πάω να ψηφίσω ό,τι μου έρθει εκείνη τη στιγμή” θυμηθείτε πόσο αργά, με πόση κακοπέραση και δυσκολίες πέρασαν τα τελευταία 3 χρόνια. Αντέχετε να τα ξαναζήσετε;

Προς του συνομηλίκους

Φίλτατοι συνομήλικες 30ρηδες, 40ρηδες εσείς και αν δεν έχετε λόγο να στηρίξετε τα παλιά κόμματα εξουσίας τα οποία στέρησαν το μέλλον μας και μας έχουν πλέον καταδικάσει σε μια ζωή σκληρής βιοπάλης με ελάχιστες ελπίδες οικονομικής επιβίωσης ή ανέλιξης.
Όταν ήμασταν παιδιά μεγαλώσαμε με δεδομένο το πως η χώρα μας είναι μια τοπική υπερδύναμη η οποία μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές μέλλον.

Σήμερα, οι μισοί από εμάς έχουν φύγει για να γίνουν δούλοι στην αλλοδαπή και οι υπόλοιποι έχουμε μείνει πίσω για να γίνουμε είλωτες μιας χούφτας λαμόγιων του στενού κύκλου της πολιτικής ελίτ.
Γκαρσόνια με πτυχία, χαμάληδες με μεταπτυχιακά και τηλεπωλητές με διδακτορικά…αυτό είναι η πραγματικότητα και το μέλλον της γενιάς μας. Δε μπορούμε να αγοράσουμε σπίτι, δε μπορούμε να νοικιάσουμε, δε μπορούμε να κάνουμε οικογένεια, δε μπορούμε να ζήσουμε όπως αρμόζει σε ανθρώπους.
Μη ξεγελαστείτε από τις χρυσές υποσχέσεις, μη δωροδοκηθείτε με μικρο-διορισμούς και μη δελεαστείτε από τις Σειρήνες της αποχής. Μείνετε μακριά από αυτούς που έκλεψαν το μέλλον μας και δείξτε τους ηχηρά πως δε θα γίνουμε οι καλόβουλοι δούλοι που ονειρεύονται.

Προς τους νεότερους

Φίλοι έφηβοι και εικοσάρηδες, ξέρω πως τα περισσότερα από όσα έγραψα πιο πάνω μπορεί να μη τα ξέρετε και να μην αισθάνεστε πως σας αφορούν ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, έχετε δει με πόση ζέση οι πολιτικοί αρχηγοί διεκδικούν τις ψήφους σας στα social media σε σημείο που γίνονται ρεζίλι ποστάροντας διάφορα boοmerίστικα cringe videos σε TikTok και λοιπές
πλατφόρμες.

Ξέρω πως αισθάνεστε πως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει νόημα και πως σας είναι προτιμότερη η αποχή ή η ψήφος σε διάφορα κόμματα-τρολλ τα οποία κατεβαίνουν τελείως yolo για να διεκδικήσουν τη ψήφο σας.
Αυτό είναι και το παιχνίδι που παίζουν εναντίον σας. Σας θεωρούν τόσο αφελείς που πιστεύουν πως είτε θα σας κερδίσουν με ένα video στο TikTok είτε θα σας πείσουν να πετάξετε την ψήφο σας.

Θα τους αφήσετε να σας τη φέρουν έτσι απλά;

Προς Όλους

Ήδη ακούω μερικούς να κάνουν το κλασικό ερώτημα “ε, ποιόν να ψηφίσω τότε;”. Αυτή είναι η ψυχοσύνθεση που πρέπει να αποβάλλουμε ως χώρα. Δεν επιτρέπεται να αναμένουμε από άλλους να αποφασίσουν για εμάς και να μας πουν τι θα ψηφίσουμε. Έχετε ακόμα λίγο χρόνο μέχρι τη κάλπη. Ψάξτε καθαρούς ανθρώπους, φρέσκους, με όραμα και ιδεολογία για
εμάς και τον τόπο μας.

Εγώ ουδέποτε θα σας ζητήσω να ψηφίσετε τον μεν ή τον δε.

Παρόλα αυτά, θα σας τονίσω το εξής. Η μόνη μέρα που είμαστε πραγματικά ελεύθεροι είναι η μέρα των εκλογών. Δεν επιτρέπεται να την περάσουμε δέσμιοι και έρμαια ανθρώπων που θέλουν την υποδούλωση μας.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο μου. Θα χαρώ να ακούσω και τα δικά σας σχόλιαπάνω στο θέμα στη σελίδα μου στο Facebook (
https://www.facebook.com/profile.php?id=100088787553150 ).

Εις το επανιδείν.

Ελευθερίου Κωνσταντίνος

Πολιτικός Επιστήμονας, Διαπραγματευτής, Ερευνητής

Ακολουθήστε με:
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100088787553150
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kostasel

 

Προηγούμενο άρθροΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΧΙΟΣ ΣΤΟΝ ΣΕΡΕΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ – ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Η ψήφος των πολιτικών αρχηγών