Προς «σκληρό lockdown» για ανεμβολίαστους – Τεστ κάθε μέρα και περιορισμοί ακόμα και στα σούπερ μάρκετ

Μπορεί να μην συμπληρώθηκε ούτε μια εβδομάδα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και ήδη οδεύει σε αυστηροποίηση τους. Περιορισμοί που θα αφορούν κυρίως το περίπου 40% του πληθυσμού που δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Ένα θέμα που είναι στο τραπέζι είναι η αύξηση του αριθμού των τεστ που πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι. Με το σημερινό πλαίσιο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο μοριακά ή rapid test την εβδομάδα με δικά τους έξοδα (δηλαδή τουλάχιστον 80 ευρώ το μήνα). Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πάμε σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό εβδομαδιαίων τεστ το προσεχές διάστημα. Παράλληλα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να περιοριστεί η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε χώρους όπως η εστίαση και η διασκέδαση.

Μάλιστα χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σε ερώτημα για το εάν θα μπορούσαν οι ανεμβολίαστοι για παράδειγμα να μην έχουν πρόσβαση στην εστίαση ή να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά. «Όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά.

Για τα σούπερ μάρκετ το μέτρο που συζητείται είναι να αλλάξει η πυκνότητα των ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα στο χώρο. Με άλλα λόγια να βρίσκονται λιγότερα άτομα ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα. Ωστόσο ένα ιδιαιτέρως ακραίο σενάριο είναι οι ανεμβολίαστοι να μην είναι σε θέση να εισέλθουν ούτε σε σούπερ μάρκετ κάνοντας έτσι τις αγορές τους μόνο ηλεκτρονικά.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εκτροπή οχήματος στη Μουδανιών
Επόμενο άρθροΠαραδοχή-ΣΟΚ Βασιλακόπουλου: Στήσαμε ΜΕΘ εκ των ενόντων και αυξήθηκαν οι θάνατοι