Προκλητικός ο Μίτσκοσκι: Αναγνωρίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω το «Βόρεια»… Μακεδονία (σκέτο)

Εξελίξεις φέρνει η πτώση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, καθώς ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, του δεξιού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, υποστήριξε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αλλά το όνομα «Μακεδονία» (σκέτο).

O Μίτσκοσκι, σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξή του στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, τον Sitel είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορείτε να περιμένετε από εμένα να επαναλαμβάνω σαν τον Ζόραν Ζάεφ τον προσδιορισμό (σ.σ.: Βόρεια). Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω. Όμως, τη συμφωνία των Πρεσπών, που φέρνει μαζί της μια συγκεκριμένη πραγματικότητα στη Μακεδονία – είμαστε μέρος αυτής της Βουλής, συμμετέχουμε σε εκλογές στη χώρα, είμαστε μέρος μίας πραγματικότητας την οποία δυστυχώς υιοθέτησε ο Ζόραν Ζάεφ – δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε, δεν μπορούμε να είμαστε υποκριτές και να λέμε ότι δεν είναι πραγματικότητα» είπε.

Νωρίτερα είχε δώσει «διορία» στον πρωθυπουργό Ζάεφ να υποβάλει μέχρι το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα την παραίτησή του και πρόσθεσε ότι εάν αυτό δεν συμβεί θα καταθέσει στο κοινοβούλιο, ήδη το απόγευμα, πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

 

 

Προηγούμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο ληστής που σκότωσε τον 44χρονο στο μίνι μάρκετ της Τούμπας