Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί καμία επιβολή στη Μεγαλονήσο, σε σχέση με τις εντάσεις που σημειώνονται στη νεκρή ζώνη της Κύπρου, οι οποίες στοχεύουν συγκεκριμένα στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ.

«Κρίνουμε ότι δεν είναι καλόπιστη καθ’ οιονδήποτε τρόπο αυτή η επέμβαση, την ώρα που προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας και να λύσουμε τις διαφορές μας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η παρέμβαση των στρατιωτών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στο έδαφος της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)” δεν είναι ποτέ αποδεκτή», ακολούθησε την πάγια γραμμή της Άγκυρας περί ύπαρξης δύο κρατών στην Κύπρο.

«Δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ανθρωπιστικό να εμποδίζουν τους Τουρκοκύπριους που ζουν στην Πύλα να έχουν πρόσβαση στα εδάφη της πατρίδας τους» δήλωσε και συνεχίζοντας την επίθεση κατά της Ειρηνευτικής Δύναμης, είπε ότι το επεισόδιο αυτό «έριξε σκιά στην ουδετερότητα και έβλαψε τη φήμη της». «Συμπεριφορές αντίθετες με το διεθνές δίκαιο έχουν αυξήσει την ένταση στην περιοχή. Δεν βρίσκουμε αυτή την παρέμβαση καλόπιστη. Περιμένουμε (από την Ειρηνευτική Δύναμη) να συμβάλει στις ανάγκες όλων των μερών στο νησί, ανταποκρινόμενη στο όνομά της. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν θα συναινέσουμε σε οποιαδήποτε επιβολή στο νησί» προσέθεσε. Καταλήγοντας επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει μόνους τους «Τουρκοκύπριους αδελφούς» της.

 

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στον Ασπρόπυργο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας και σήμερα σε Σέιχ-Σου και στις δασικές εκτάσεις Ωραιοκάστρου, Πυλαίας- Χορτιάτη και Θέρμης