Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα και αναφέρθηκε στην υπόθεση Μπελέρη με προκλητικό ύφος και σαφέστατες αιχμές κατα της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η θέση μας ήταν, είναι και θα είναι ότι το νέο δικαστικό σώμα στην Αλβανία πρέπει να κάνει το καθήκον του ανενόχλητο. Και σε αυτό το σημείο, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την προστασία του, με τον ίδιο τρόπο που κάναμε με όλες τις άλλες περιπτώσεις, της ηρεμίας της δραστηριότητας του νέου συστήματος δικαιοσύνης. Έτσι, κάθε είδους παρέμβαση από οπουδήποτε στο δικαστικό σύστημα δεν θα βρει υποστήριξη, αλλά ούτε θα βρει την κατανόησή μας».

Παράλληλα τόνισε:

«Δεν ανακατευόμαστε σε ζητήματα της δικαιοσύνης. Δεν σχολιάζουμε τις αποφάσεις των νέων οργάνων δικαιοσύνης. Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς εκτός από την υπακοή του νόμου και δεν έχουμε τίποτα να τους δώσουμε εκτός από την άνευ όρων υποστήριξή μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Οι άλλοι μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν, μέσα ή έξω. Εμείς δεν το κάνουμε» είπε επίσης ο Ράμα.

Ο Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένος Δήμαρχος της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης στο μεταξύ έχει μεταφερθεί σε φυλακή στο Δυρράχιο.

Προηγούμενο άρθροΣτις 2 Σεπτεμβρίου το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΚατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές πλατφόρμες