Προκλητικός κατά της Ελλάδας για άλλη μια φορά ο τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN turk ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι «είναι απαράδεκτο να γίνεται λόγος για Γενοκτονία των Ποντίων» αποφεύγοντας ωστόσο επιμελώς να εκστομίσει τη λέξη «γενοκτονία».

«Ας ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες μετά τις εκλογές -είπαμε- και ας συνεχίσουμε τις επαφές μας, ας λύσουμε τα προβλήματά μας πολιτισμένα, μέσα από το διάλογο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» τόνισε επίσης ο Χουλουσί Ακάρ και σε προκλητικό ύφος επανέλαβε ότι η Τουρκία απορρίπτει με κάθε τρόπο τον όρο «Γενοκτονία των Ποντίων».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Τώρα, λοιπόν, ενώ υπάρχει μια τέτοια διαδικασία… ίσως λόγω εκλογικού κλίματος, ίσως στο πλαίσιο των εκλογών, έκαναν κάτι τέτοιο. Είναι πολύ λάθος, είναι απαράδεκτο. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό. Το απορρίπτουμε κατηγορηματικά. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε με κανέναν τρόπο. Και όπως λέγαμε πάντα, το αρμενικό ζήτημα, το ελληνικό εννοώ, όλα αυτά, είναι υπόθεση των ιστορικών… Ας δουλέψουν, κύριε. Θα συνεχίσουμε. Αν επιδιώκουν να φτάσουν κάπου με το να μας φιμώνουν ή να μας καταπιέζουν ή προσπαθώντας να μας εκθέσουν επηρεάζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη με μια σειρά από κατηγορίες που δεν στοιχειοθετούνται ποτέ και με κανέναν τρόπο, να ξέρουν ότι δεν θα καταλήξουν πουθενά». 

Προηγούμενο άρθροΝεκρός 57χρονος οδηγός φορτηγού που παρασύρθηκε από καρότσα
Επόμενο άρθροΕμφάνιση αρκούδας κοντά στο ραντάρ του Χορτιάτη αναφέρει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη