Προκλητικός γά άλλη μια φορά ο Τσαβούσογλου – Μίλησε για «παραβίαση τουρκικής υφαλοκρηπίδας»

«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας» τόνισε σε νέες προκλητικές δηλώσεις του κατα της χώρας μας ο τουρκος υπουργός εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου.

«Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις.

Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως η εσωτερική πολιτική» είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Σχολίασε παράλληλα την επιστολή του προέδρου τωβν Η.Π.Α, Τζο Μπάιντεν, προς το Κογκρέσο και την αναφορά του για την Τουρκία ότι «Η παρουσία της Τουρκίας στη Συρία απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Αντί να κατηγορούν την Τουρκία, οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο. Αυτή η επιστολή ήταν μια επιστολή αντιγραφή-επικόλληση. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις φράσεις και στο παρελθόν. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια όταν στέλνει επιστολές ή δίνει πληροφορίες στο Κογκρέσο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK και του YPG. Υποστηρίζουν αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό είναι έγκλημα σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ» δήλωσε χαρακρτηριστικά για το συγκεκριμένο θέμα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ.
Επόμενο άρθροΔύο συλλήψεις για ναρκωτικά στη Χαλκιδική