Προκλητική η Άγκυρα ζητώντας πολλά νησιά του Αιγαίου με το να τα θεωρεί δικά της. Νέος χάρτης με το μισό Αιγαίο να είναι τουρκικό.

Εκ νέου η Τουρκία φέρετε προκλητικά εναντίον της Ελλάδας, αυτή τη φορά με νέο χάρτη με τα νησιά που πρέπει να πάρει η Τουρκία από την Ελλάδα που εμφανίστηκε στο CNNturk, ο οποίος στην ουσία αποτυπώνει τη βασική και διαχρονική επιδίωξη της Άγκυρας για τη διχοτόμηση του Αιγαίου.
Ο χάρτης, στον οποίο έχουν σημανθεί ακόμα και η Ρόδος, η Κάρπαθος μέχρι και η Θάσος, αποτυπώνει τις απαιτήσεις για όλα τα νησιά που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου, διχοτομώντας το με μια νοητή γραμμή από τον βορρά προς τον νότο.
Η παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιούλ μιλά λοιπόν σε εκπομπή του CNNTURK, έχοντας ως φόντο τον χάρτη με τα «παρανόμως» εξοπλισμένα νησιά της Ελλάδας.
Εκφράζοντας τον προβληματισμό της λέει σε κάποιο σημείο: «Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά τα οποία έπρεπε να είναι αφοπλισμένα.
»Άλλωστε, σχετικά με αυτό η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει από το υψηλότερο βήμα να θέτει τις αντιρρήσεις της και ανέφερε πως θα γίνουν τα απαραίτητα».
Η Σενγκιούλ συνεχίζει με το ερώτημα «αν μπορεί να υπάρξει πρόκληση από την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, όπως έγινε και με τη Ρωσία»;
Και επιμένει: «Το επόμενο διάστημα σχετικά με την Τουρκία, υπάρχει μήπως σκέψη για μία ανάλογη κίνηση»;
Ακολούθως, με φόντο τον ίδιο χάρτη, ο κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου λέει :
«Τώρα πρέπει και να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά και να πάρουμε με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα μας νησιά».
Και συμπληρώνει: «Μήπως λόγω αυτού του προβλήματος (Ουκρανία), να παραβλέψουμε ότι κάποια νησιά μας καταλήφθηκαν; Να αδρανοποιηθούμε; Στο μεταξύ, τα νησιά μας καταλήφθηκαν, η Αλεξανδρούπολη εξοπλίστηκε και η Ελλάδα συνεχώς παρενοχλεί την Τουρκία».
Ανάλογος χάρτης που διχοτομούσε και τεμάχιζε το Αιγαίο, αποτυπώνοντας μάλιστα τα νησιά με τουρκικές ονομασίες, είχε εμφανιστεί προ ημερών και σε εκπομπή άλλου τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού.

Προηγούμενο άρθρο624.500 άνθρωποι από την Ουκρανία εισήλθαν στην Πολωνία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής
Επόμενο άρθρο«Ριψάσπιδες» για τον υπουργό υγείας όσοι υγειονομικοι δεν εμβολιαστηκαν και είναι σε αναστολή σύμβασης – Τους θέλει εκτός ΕΣΥ ακόμα κι όταν περάσει η πανδημία