Προκλητική ανακοίνωση κατά της Ελλάδας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει ότι η Άγκυρα επιθυμεί διάλογο με την Ελλάδα “χωρίς προϋποθέσεις”! Δηλαδή με όλα τα θέματα στο τραπέζι.

Στην ίδια ανακοίνωση η Άγκυρα κατηγορεί τη χώρα μας για δημιουργία κλίματος έντασης λόγω των ασκήσεων που κάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας απέναντι στο άνοιγμα διαύλων διαλόγου, ειδικά διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις.

Ωστόσο, βλέπουμε ότι η αυξανόμενη ένταση και τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας συνεχίζονται στην περιοχή. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι η Ελλάδα κήρυξε 15 περιοχές άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των νησιών σε αφοπλισμένη κατάσταση με NOTAM, και έκλεισε το Αιγαίο και μια μεγάλη περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει υπεύθυνα συμβάλλοντας στην κοινή λογική και στις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».

Προηγούμενο άρθροΈφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα εμβόλια κατά του Covid-19
Επόμενο άρθροΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!