Προκλητικοί και ακραίοι ήταν οι διάλογοι που ακούστηκαν από Τούρκους αναλυτές κατά τη διάρκεια εκπομπής σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας.

Μιλούσαν για απαραίτητη τουρκική εισβολή στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου γιατί τα νησιά βρίσκονται κάτω από τη μύτη της Άγκυρας και εξοπλίζονται από την Ελλάδα!
Οι εμπρηστικοί διάλογοι στο CNN Turk:
– «Τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τον όρο να είναι αποστρατιωτκοποιημένα» δήλωσε στο CNN Turk o στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ.
– «Δηλαδή τι σημαίνει η συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών; Δηλαδή τους λέμε πως δεν μπορούν να έχουν την κυριαρχία αυτών των νησιών» ανέφερε ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν.
– «Ναι, από τη στιγμή που δεν τήρησαν τους όρους των συνθηκών και στα πλαίσια του δικαίου ξεκινώ αυτή τη συζήτηση» παρατήρησε ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊρακτσί.
– «Όταν έρθει η ώρα, η Τουρκία θα κλείσει τον ανοιχτό λογαριασμό για τα νησιά. Όταν θα είναι έτοιμη η Τουρκία» ανέφερε ο δημοσιογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ
– «Δηλαδή τι λέτε πως η Τουρκία θα κάνει εισβολή στα νησιά;» ρώτησε ο Χακάν.
– «Φυσικά και θα εισβάλουμε στα νησιά. Είναι δυνατόν να υπάρχουν νησιά που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας;» απάντησε κυνικά ο Γκιουλέρ.
Φώτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο κέντρο ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ